Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podklad pod koberec

Ahoj,
v jednom pokoji mam jako finalni verzi podlahy samonivelacni sterku a chtel bych na ni dat koberec. Nechci jej davat primo na sterku, preci jen trochu se z ni prasi. Premyslim nad papirem nebo podkladovym kobercem. Podkladovy koberec by byl asi nejlepsi, ale je relativne drahy. Papir vychazi vyrazne levneji.
Diky za nazory.
Pavel

Předmět Autor Datum
Tenký mirelon?
Moas 15.02.2018 09:24
Moas
Stierku napenetruj nejakým vodou zriedeným plastifikátorom, aby sa zlepili povrchové častice. Lebo t…
Nuda 15.02.2018 09:28
Nuda
Diky za odpovedi. Taky zajimave moznosti. Pavel poslední
Pavel.Koberec 15.02.2018 17:29
Pavel.Koberec

Stierku napenetruj nejakým vodou zriedeným plastifikátorom, aby sa zlepili povrchové častice. Lebo tento rozvírený mikro prach by si dýchal aj cez papier a koberec.

Ideálny a lacný na penetráciu je modrý Duvilax, 1kg ti stačí s rezervou
https://www.zbozi.cz/hledani/?q=duvilax

Namixuj ho vo vlažnej vode v 10l kýbli, napríklad tyčovým mixérom v pomere dve deci duvilaxu na 10l vody, nanes biele mlieko Duvilaxu na čistú, vysavačom vysatú stierku, napríklad záhradným postrekovačom (alebo širokým štetcom, portvišom na rúčke). Duvilax je absolútne zdravotne nezávadný, bez pachu, chuti. Nelepí sa na povrchu ak je zachovaný v tomto pomere s vodou 0,2:100

---------------

Pod koberec po zaschnutí penetrácie polož klasické, roztvorené pláty novín v rovnomernej vrstve mírnix dírnix, krížom-krážom, nie viac ako tri vrstvy na sebe. Noviny oddelia koberec od podkladu a možného oteru týchto dvoch plôch počas pochôdzy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru