Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vystup z menica 12v-220v

Ach jo, tady se to zase seslo. Agentura pro uvadeni elektrotechnickych omylu na pravou miru k tomu uvadi:
Vystup menice je, alespon obvykle, soustavou IT, coz je neco dost jinyho nez soustavy TN-S a TN-C obvykly v instalacich.
Normy v podstate pripousti dve varianty:
a) Za menicem je prave jeden spotrebic. Pak neni problem, klidne je mozny pripojit spotrebic tridy jedna(ma zastrcku s kolikem), kdy kolik zustane nepripojenej v lufte. Pokud bych si na to vyrabel nejakou redukci, tak s ty zasuvky ten kolik demontuju, at je zrejmy ze se takova vec nesmi pouzit jako prodluzovacka(uplne cista by byla jenom vymena zasuvky v menici). Prvni porucha se(bohuzel/bohudik, to je dvousecny) nikterak neprojevi, druha povede k vyhozeni menice, protoze ten bude mit na vystupu zkrat.
b) Za menicem je vice spotrebicu. To je situace podstatne horsi a jedinej spravnej zpusob, jak to provozovat je instalace hlidace izolacniho stavu - coz neni bezna vec a timpadem ani levna. Problem je, ze pokud dojde k poruse na prvnim spotrebici a zaroven k poruse na druhym spotrebici, muzou mit mezi svymi kostramy nebezpecne dotykove napeti. Castecne by to resilo pospojovani jejich koster, ale ani to neni uplne koser, protoze do hry muze vstoupit zarizeni 2. tridy, ktery je nepospojitelny.

Takze, sumasumarum, klidne si spachat redukci, ale zajistit, ze ji nikdo nepouzije jako prodluzku(co takhle ""pevna" instalace do toho auta?) a zajistit, ze nikdo nepouzije rozdvojku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny