Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zahlazení mezery v kovovém tělesu

Dobrý den, potřeboval bych poradit jak dostupnou cestou nejefektivněji "ucpat" mezeru či díru na kruhové kovové desce z přiloženého obrázku. Jedná se o obsah asi 2-3cm. Cíl je kompletní kruh, aby ve výsledku nebylo na oko poznat, že je tam něco navíc či něco chybělo. Těleso bude po úpravě nabarveno. Krom sváření. Děkuji

Předmět Autor Datum
Možná by na to bylo možné použít dvousložkový opravný tmel Pattex Express Repair. Prodává se jako mo… nový
náhodný 10.02.2018 12:00
náhodný
Skvělé. To vypadá jako dostatečné řešení pro mou potřebu, velice děkuji. Vyzkouším. poslední
kiwimandarinka 10.02.2018 12:30
kiwimandarinka

Možná by na to bylo možné použít dvousložkový opravný tmel Pattex Express Repair. Prodává se jako modrý váleček v tubičce, velikosti asi jako váleček plastelíny.

Z konce válečku se sundá krycí papírové kolečko proto vysychání a pak se nožem odřízne potřebný kousek, a důůůůkladně promne a promačká, ale jen minutku, nejvýš dvě, po pěti minutách už ztvrdne a nic se s ním neudělá. Právě pro to, že tak pěkně ztrdne na kámen, se tento tmel používá na nejrůznější opravy keramiky, kovů, plastů, dřeva (třeba vlepení vylomeného pantu z dřevotřískových dvířek nábytku, apod.)

Prohnětený tmel se namačká do místa, které se má vyplnit a opravit a pokud možno upraví. Po zatvrdnutí to půjde upravit - pilníkem, smirkovým papírem apod, takže to docela splyne s ostatním materiálem. Dá se tak opravit uražený kus keramiky, sošky, schodu, atd., viz návod.

Na zbylý váleček opět přiložte krycí kolečko a váleček opět vložte do tubičky pro další použití.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru