Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokládka dlažby na hladký beton

Dobrý den, plánuji v chalupě položit dlažbu na stávající betonovou podlahu. Nevím jaké zvolit lepidlo, jelikož beton je hladký místy jak sklo. Myslel jsem ze bych ho něčím zdrsnil, ale je trvdej jako prase, je tam co vím minimálne 50 let a pořád drží, nechapu z čeho to dřív dělali... Myslite že stačí normální lepidlo na dlažbu. Penetrace je asi k nicemu, jelikož ten beton se normálně nechá setřít, vubec nesaje. Děkuji za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Penetrace je adhezní můstek (pro kolegu nademnou) a když to drží je penetrace nanic (a když nedrží,…
Rce 07.02.2018 21:42
Rce
Penetrace je adhezní můstek Tak jsem měl za to, že penetrace se vcucne a sjednotí savost povrchu. A… nový
čumil_old 08.02.2018 18:25
čumil_old
Adhezní můstek. V podstatě se jedná o řiďounké lepidlo s ostrým pískem, které je při natírání hladké… nový
Moas 08.02.2018 08:12
Moas
V interiéri, kde nemrzne alebo nie je stála podmáčaná vlhkosť, stačí použiť bežné lepidlo určené na… nový
Ahasver Chamachir 08.02.2018 09:53
Ahasver Chamachir
Žiadne ryhy, žiadne zdrsňovanie. Natri to adheznym mostikom a po zaschnutí prejdi po ňom dlaňou.A bu… nový
fade 10.02.2018 19:52
fade
Proč dlažbu? Je to technická místnost nebo se bude měnit na obytnou? poslední
sHpy00n 10.02.2018 21:37
sHpy00n

Penetrace je adhezní můstek (pro kolegu nademnou) a když to drží je penetrace nanic (a když nedrží, tak stejně nepomůže :-) ). Flexi lepidlo bude držet na tom dobře, drží fest na všem - hlavně na montérkách a nářadí. Já když dělal něco podobného, pro dobrý pocit jsem udělal do toho rýhy flexou s diamantovým kotoučem. Vyrobíš sice tunu prachu a ze sebe sněhuláka, ale máš jistotu, že to bude držet.

Penetrace je adhezní můstek

Tak jsem měl za to, že penetrace se vcucne a sjednotí savost povrchu. Adhezní můstek zůstane navrchu a je tak nějak více přilnavý pro další vrstvu než původní povrch.
Ovšem hádat se nebudu. :beer:

Adhezní můstek. V podstatě se jedná o řiďounké lepidlo s ostrým pískem, které je při natírání hladkého betonu potřeba pořád promíchávat. Po zaschnutí to působí na omak jako hodně hrubý šmirgl a můžeš na to dát cokoliv.
Ale myslím, že nejjednoduší by bylo namíchat si dvě deci lepidla na dlažbu a pokusně to na to plesknout přímo. Za dva dny do toho kopni, jestli to odletí.

V interiéri, kde nemrzne alebo nie je stála podmáčaná vlhkosť, stačí použiť bežné lepidlo určené na obkladačky, lebo s týmto lepidlom môžeš obložiť aj okennú tabuľu zo skla, obklad nespadne.

(V časoch prvého Duvilaxu, v rokoch osemdesiatych, mi prskla klasická, pieskovo-cementová pálená malta s primiešaním modrým Duvilaxom na sklo a po týždni bol problém zaschnutú maltu zo skla odstrániť, takmer sa stala "zarastená" súčasťou okenného skla. Na záver odstránenia malty stolárskym dlátkom až chlorovodíková kyselina sklo vyčistila od cementového fľaku na skle).

V exteriéri s mrazom a vlhkosťou je nutnosť penetrovať podklad prípravkom "adhézny mostík", lebo bežné lepidlá sú nasiakavé, vodou rozpustné, mráz by obklad časom urval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru