Předmět Autor Datum
Osobne ti v slušnej cenovej relácii odporučím jedine zn.: Junkers, závesný, zrejme 24kW s voľným ťah…
Ahasver Chamachir 01.02.2018 15:14
Ahasver Chamachir
Díky vřelé,moc jsi mi pomohl.Už je objednán.Ještě jednou díky.;-)
reifik 01.02.2018 18:40
reifik
Zdravím, Být Vámi tak se na montáž tohoto typu kotle informuji u plynaře aby Vám ho vůbec zapojil a…
Kimbert 01.02.2018 19:18
Kimbert
Zajímavé, mě plynař přesně tento Junkers (naprostá spokojenost) před asi rokem bez problémů do RD na…
aki 02.02.2018 09:59
aki
Dobrý den,ještě bych prosil o jednu otázku.Jaký prostorový termostat,by jste mi doporučil.Stačí pros…
reifik 22.04.2018 13:26
reifik
https://www.stavbaeu.sk/regulus-tp08-izbovy-termostat-6298-37102 problém, dve AA tuškové baterky me… poslední
Nuda 22.04.2018 21:20
Nuda

Osobne ti v slušnej cenovej relácii odporučím jedine zn.: Junkers, závesný, zrejme 24kW s voľným ťahom spalín do 20cm priemeru komína.

Mám dojem, že skutočne lacný kotol určený iba na kúrenie bez ohrevu TUV, dnes neschrastíš. To ale nie je na závadu, kotol môžeš využívať aj bez napojenia na ohrev úžitkovej vody.

Len je nevýhodou pre teba skutočnosť, pretože tieto závesné kotle určené aj na ohrev TÚV, majú zospodu zabudovaný drobný ventil na dotlakovanie vody do sústavy kúrenia, ktorý je priamo prepojený v útrobách rozvodov kotla na vodu do batérií. Dvoma prstami ventil pootočíš, natlakuješ kúrenie a zavrieš. Teda žiadne hadice, ventily, hasáky v prípade dotlakovania vody do expanzky či do prepadu vody pre kúrenie nie je nutné v prípade tohoto kombinovaného kotla pre TÚV.

https://www.topenilevne.cz/junkers-zw-24-2-dh-ke-kep-ceraclass-p43754/

Junkersy sú momentálne najspoľahlivejšie, tiché a najúspornejšie pri horení s odpadom spalín, sú vybevené manuálnym prepínaním na tri rýchlosti obehového čerpadla. Odpadové teplo do komína je minimálne, na plechu rúry do komína pri plnom ťahu udržíš predlaktie, rúra do komína je iba skromne vlažná. Nie ako pri Vailantoch.

Dnes letia kondenzačné kotle s vyššou účinnosťou.

Tento typ Junkers CERACLASS ZW 24-2 LH KE P stál pred dvoma rokmi cca 485€, sakra išli s cenami hore.

Zdravím,
Být Vámi tak se na montáž tohoto typu kotle informuji u plynaře aby Vám ho vůbec zapojil a dal revizní zprávu.Jsem totiž ve stejné situaci,mám plynový kotel přes dvacet let a loni mi plynař při opravě kotle řekl,že klasické plynové kotle (jako v odkazu) už nesmí montovat ,jen kondenzační u rodinných domů,vyjímkou jsou bytové domy,kde má každý byt svůj kotel,a pro tento případ se ještě prodávají.

https://www.stavbaeu.sk/regulus-tp08-izbovy-termostat-6298-37102

problém, dve AA tuškové baterky meniť raz za tri roky. Je možné nahradiť nabíjacími 1,2V s kapacitou 2.800mA, ak máš dobíjací xindel. Tieto termostaty žerú baterky.

V prípade zopnutia, impulzu, pre tieto kotle je jedno, aký spínací termostat si do cimry nacapíš na stenu (ideálne je termostat zo zadu reflexne odizolovať od infra tepla vychádzajúceho zo sálavého tepla z muriva, kvôli tepelnej zotrvačnosti)

Bimetal, bez napájania
http://www.elektrostar.sk/e-6161-mechanicky-izbovy-termostat-clima-ml

Kotol po impulze z izbového termostatu zopne svoju riadiacu jednotu a obehové čerpadlo podľa nastavenia pohodovej teploty.

Kotol musí mať vlastnú zásuvku 230V/50Hz nainštalovanú v blízkosti agregátu. Kotol je vybavený prípojom k sieti, kábel cca 50cm, 230V/50Hz.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru