Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dlazkovica

Zdravím kutilov chcem sa spýtať či nebude problém keď na starú dlazkovicu položím novú. Stará je v poriadku nemá červotoča ani nevŕzga len potrebujem dvihnúť podlahu o zhruba 3 cm. Ďakujem za odpovede.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ak myslíš klasické suché hoblované dosky bez falcu (prípadne pero-drážka), v tom prípade pokladaj vr…
Nuda 31.01.2018 13:57
Nuda
Dlazkovicu budem kupovať pero drážka s vlhkosťou dreva 9-11% neplánujem susit drevo len som chcel ve…
Jaaaaa 01.02.2018 02:43
Jaaaaa
Uvaž jestli fólie nezpůsobí plesnivění té původní dřevěné podlahy. Nějaká vlhkost tam je totiž vždyc…
Kyncl 01.02.2018 09:17
Kyncl
Veď to je to nad čím stále uvažujem ale pôjde drevo na drevo a hotovo. poslední
Jaaaaa 01.02.2018 12:10
Jaaaaa

Ak myslíš klasické suché hoblované dosky bez falcu (prípadne pero-drážka), v tom prípade pokladaj vrchné dosky otočené o 90° voči doskám pôvodnej, spodnej dlážky. Šponovanie jednotlivých kusov dosiek bez falcu pred ich prichytením je sakra umenie. Bez prípravku, klínov, sa o to ani sám radšej nepokúšaj.

Drevo (dosky) musí byť minimálne šesť rokov na hromade precízne latkami vyšpangľované, zaťažené a v chladnom prievane sušené do doby, než dosky preženieš zarovnávacím hoblom. V opačnom prípade, ak nedodržíš presný postup, si radšej kúp hotovú podlahu. Alebo hotovú podlahu s perom a drážkou polož na pôvodné dosky, ako plávajúcu.

Dlazkovicu budem kupovať pero drážka s vlhkosťou dreva 9-11% neplánujem susit drevo len som chcel vedieť či nevznikne problém keďže som čítal niekde že sály plávajúci podlahu na dlazkovicu a po roku plesne potuchlina smrad z vlhkosti. Dom mám vyvýšený cca 70cm nad terén a pod dlazkou je piesok žiadna vlhkosť v dome nieje. Je možné tam dať nejakú fóliu medzi starú a novú dlážku?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru