Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lednice Samsung RL 38 ,rok výroby cca 10 let- voda pod lednicí a spousta ledu na dně mrazáku

Prosila bych o radu, jak se zbavit vytékající vody do mrazáku. Pravděpodobně je ucpaná nebo vypadlá hadička ,která odvádí vodu do výparníku, nevím ale,jak se k ní dostat,kde ji hledat, jestli uvnitř lednice nebo zezadu, když jsem odstrčila lednici, tak je zadeklovaná.Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Dierku nejakým ohybným drôtom (ideálne štrikovacia ihlica lebo má zaoblené hrany a je z poddajného h… poslední
Ahasver Chamachir 28.01.2018 12:14
Ahasver Chamachir

Dierku nejakým ohybným drôtom (ideálne štrikovacia ihlica lebo má zaoblené hrany a je z poddajného hliníku) prešpáraj, lebo bude zarastená plesňami "kvitnúce" od vlhkosti.

Po prešpáraní odpadu prepláchani dierku s odpadom čistým Savo originál, vystrekaj odpad injekčnou striekačou alebo gumeným klystírom, stačí cca jedno deci Savo, aby si zlikvidovala plesne v odpade a hlavne v odpadovej hadičke.

Zadná stena v chladničke po orosení steká vertikálne po plaste do výlisku v strede s malou dierkou, to je odpad pre kondenz. Ten je napojený na hadičku, ktorá končí zo zadnej strany chladničky nad kompresorom, kde sa voda svojvoľne odparuje teplom vychádzajúci z agregátu (kompresora).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru