Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Otáčky cirkulárky

Vůbec jste neuvedl jak bude ta pila vypadat,píši vám jen to co je dáno i výrobcem těchto pil,máme v rodině ještě jednu o které píši a tak jsem se držel jejích parametrů.
Další je kotouč,musí být z dostatečně silného materiálu,pokud řežete palivové dřevo s odklopeným stolem a kotouč je ze slabého materiálu,tak má tendenci se vlnit,protože není veden ve vodítku jako skrze stůl,hrozí tak velký průšvih při rozvlnění se může roztrhnout,ostatní raději nedomýšlejte.
Dále otáčkami kotouče stoupá řezná rychlost a kvalita řezu,ale pouze tehdy když kotouč jen z části prochází stolem.O kotouč s otáčkami 2700 nevedený skrze stůl omylem brnknete polínkem,rozkmitá se a roztrhne,nechci strašit,ale když jsem tu moji pilu přivezl s tím motorem 2800 otáček,tak jsem ji zkusil zapnout s kotoučem 55 cm,hvizd od kotouče jako když startuje letadlo.
Celý život jsem pracoval se stroji s vysokými otáčkami,ventilátory,řezačky,hoblovky,frézy a spousta dalších,ale u té pily jsem usoudil,že je to krajně nebezpečné a otáčky jsem snížil výměnou motoru za správný.:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny