Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vlhká zeď

Ahoj všem, potřeboval bych radu:

mám byt ve starším cihlovém domě, a na úrovni mé podlahy se napojuje plochá střecha vedlejšího objektu. zed pokoje je tedy štítová a jako jediná z celého domu není zateplená. Dělala se mi u podlahy nad parketama plíseň z vlhkosti zdi. Zed jsem oškrabal otloukl omitku nad parkrtama vyspravil, napenetroval protiplísnovkou a natřel protiplísnovou barvou. byl jsem se podívat na střeše vedlejšího domu a spoj mezi mojí zdí a střechou je spatně udělaný plech odchlípá někdo to před lety přetáhl maltou ta byla zvětralá prostě stará popraskaná omítka. Správce domu mi slíbil, že zed nechá opravit a pak mi volal že je opravená. byl jsem se přesvědčit, ale je to jen znovu fušersky nahozené nějakou maltou s lepidlem, nebo čím a pomalu to praská a odchlipuje se. Napadá někoho jak to rychle na zimu provizorně vyřešit ? začalo pršet a mám zase vlhkou zed. 5íkal jsem si že bych to celé z venku přetřel nějakou asfaltovou izolací, to by mohlo zamezit dalšímu zatékání.

http://www.levnestavebniny.cz/den-braven-asfaltovy-izolacni-lak-denbit-dk-atn-.7799/#popis_produktu

http://www.levnestavebniny.cz/den-braven-gumoasfaltova-hydroizolace-denbit-disper-dn-.7799/#popis_produktu

https://www.hornbach.cz/shop/Bitumenovy-izolacni-nater-Bostik-W-271-10-l/8099331/artikl.html#artikeldetails

Co si o tom myslíte ?

Díky za zastavení, pěkný večer :-)

Předmět Autor Datum
Dobrý večer,ta takzvaná oprava je fušeřina,ještě to zhorší stav.Vzhledem k tomu,že je tam ještě dost…
Lubomír 03.01.2018 21:04
Lubomír
Protože jde zjevně o společnou část domu, vyžaduj opravu po SVJ, družstvu apod. poslední
Kyncl 04.01.2018 15:30
Kyncl

Dobrý večer,ta takzvaná oprava je fušeřina,ještě to zhorší stav.Vzhledem k tomu,že je tam ještě dost malý spád,tak veškerou vodu vypije malta,kterou tam namatlal ten dotyčný odborník a tudíž více vlhne i celá zeď.
Chtělo to obouchat odfouklou omítku,opět nahodit,ale oříznout nad plechem,aby omítka nesála přívalovou vodu.Jednoduchá práce,položím na plech podle zdi coulku prkýnko,přirazím k ohybu,nad prkýnkem nahodím ,zapucuju.Po mírném zavadnutí mírnými poklepy uvolním pkénko a vyndám,zůstane tam krásný zub s přesahem omítky nad plechováním.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru