Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdíl mezi voskováním a leštěním auta

Když jsem si pořídil nově focuse, tak jsem se rozhodl, že ho trochu vyleštím. O průběh jsem se podělil na fóru http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=97&t=28510. Kdyby to nešlo, tak níže je kopie.

*****

Tak jsem si řekl, že takové pěkné auto si zaslouží pořádně umýt. Doma jsem byl 14 za blázna, protože jsem si pročítal jen o mytí a leštění aut. Nakonec jsem si na http://detailing-obchod.cz/ objednal tuhle soupravičku:

[80841-detail-jpg]

Původně jsem si řekl, že víc jak 2000,- do toho dát nechci. To se ukázalo jako nereálný požadavek, takže konečná cena byla necelých 3200,-.

Včera jsem přijel z noční, pošťačka přinesla balík a ve 12:00 jsem začal. Mytí, clay, mytí, osušení, lime prime, 20 minut pauza na kafe, leštění, voskování, leštění. Skončil jsem v 18:20 a chvíli potom zase mazal na noční. Utahanej jako kotě a bolelo mě všechno.

Mytí - s rukavicí šlo úplně krásně, jen rukavice trochu pouští chlupy. Doufám, že je to jen ze začátku.
Clay - vzal jsem si asi 40g a udělal jsem 3/4 auta, potom začal být clay jakoby rozmáčený, jako stará žvýkačka, tak jsem ho odložil, vzal jsem dalších 40g. Přes noc oba kusy zase docela vyschly, takže budou ještě na další použití a ani nejsou moc špinavé ve srovnání s některými fotkami, co jsem tu viděl. Jako lubrikant jsem použil šampón.
Osušení - v rámci úspor jsem v koupelně zabavil obyčejný froté ručník, vybral jsem ten nejjemnější a šlo to s ním výborně.
Lime prime - nanesení molitanovým aplikátorem bylo v pohodě, ubylo hrozně málo.
Kafe - rozpustné s mlékem :)
Leštění - mikrovláknem to šlo krásně, ale ruce bolely.
Voskování - mám vosk 30 ml a sdělal jsem přes půlku, to mě docela zarazilo, každý tu psal, jak vosk skoro neubývá, a fakt mi nepřišlo, že bych ho tam patlal nějak silnou vrstvu.
Leštění - opět mikrovláknem, tím samým jako po lime prime, asi by bylo lepší mít ještě jedno.

Hned při prvním mytí jsem zjistil, že jsem neměl kupovat kartáč na kola, neb je dle mého úplně na prd - středový drát je hrozně měkký a ohýbá se. Takže jsem ho asi po minutě odložil a kola jsem umyl starým hadrem a šlo to výborně. Místo tohoto kartáče jsem měl vzít ještě jednu mikrovláknovou utěrku, kterou bych měl na leštění po voskování.

Jinak jsem byl překvapen, jak lehce šly dolů asfaltové skvrny a hmyzáci. Jen by ten focus mohl být poloviční...

*****

A takhle by se mělo mýt, leštit a voskovat auto 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny