Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdíl mezi voskováním a leštěním auta

Leštěnka odebere vrstvu, při častém a neopatrném použití může dojít v krajním případě až k proleštění laku (při ruční aplikaci téměř nereálné). Dochází k obrušování povrchu - zarovnání vlasových škrábanců, obroušení zoxidovaného laku.
Vosk je nová vrstva - vytvoří ochranu.
Po leštění (obroušení) je nutné auto navoskovat - nahradit leštěnkou seškrábanou ochrannou vrstvu. Pro představu je to nějako jako lakování dřevěného plotu. Lazura na dřevo je vosk, smirkový papír je leštěnka. Když auto vyleštím, bude hladké a hezké (hezké vybroušené latě plotu), ale zároveň tím odstraním i ochranu, takže musím znovu nějakou nanést (novou vrstvu lazury = vosk).

A přimlouvám se ke kvalitní kosmetice, leštěnka za 80 korun z hypermarketu bude v lepším případě téměř neúčinná, v horším může napáchat víc škody, než užitku. Levný vosk vydrží na autě pár mytí.
Nanášet a leštit aplikátory, používat mikrovláknové utěrky. Než použít houbičku na nádobí a starý ručník, je lepší nedělat nic.
Při mytí levným autošamponem, nebo dokonce saponátem na nádobí (už i to jsem viděl) dochází k rychlému smytí voskové vrstvy, o myčce radši ani nemluvím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny