Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Auto Alternátor ako BLDC motor s permanentným magnetom.

Rotor takto, alebo takto: Prichádza do úvahy len tá prvá možnosť, lebo máš tomu odpovedajúci stator. V druhom prípade by cievky statora museli byť zboku.
Rozmiestnenie hallových senzorov: Tak, ako si to pôvodne navrhol by bolo dobré len v prípade dvojpólového rotora. Vtedy sa uhol mechanického pootočenia rotora rovná elektrickému uhlu natočenia fázy. V prípade odkazu (ktorý uvádzaš) sa jedná o rotor, ktorý je navinutý štvorpólovo. Všimni si, že senzory sú natočené po 60 stupňov mechanických, čo v prípade štvorpólového vinutia predstavuje 120 stupňov elektrických. To isté platí aj pre väčší počet pólov, akurát kružnica sa delí na viac častí.
Počet pólov všeobecne nie je daný počtom výrezov v železe, ale v konečnom dôsledku spôsobom navinutia. Ako to je v prípade alternátora zo škodovky - to, čo som napísal je len domnienka, ktorú som si vytvoril na základe alternátora, čo som kedysi dávno mal rozobraný. V tvojom prípade samozrejme počet pólov na alternátore čo máš k dispozícii, si musíš spočítať sám. A prispôsobiť tomu rozmiestnenie senzorov.
Ďalej musíš zobrať do úvahy, že ten alternátor má menovité otáčky niekde medzi 5 až 8 tisíc otáčok za minútu, ale moment otáčania je nezávislý od otáčok. Takže treba silne prevodovať...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny