Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bojler - zarostlé tekoucí šroubení

Dobrý den, u 200l bojleru mi zkorodoval ocelový vývod (přechod na plastové potrubí) a začala kapat horká voda. Maticí šroubení nelze ani pootočit, jak je to korozí přirostlé. Existuje nějaká opravná tlakový objímka, kterou bych dokázal překrýt celé šroubení a utěsnit to na jedné straně na ocelovém vývodu bojleru a na druhém konci na plastové trubce? Zatím bych se rád vyvaroval demontáži, která s nejvyšší pravděpodobností bude spojena s destrukcí spoje a asi i vývodu bojleru. Děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Na takéto riešenie zabudni. Povoliť sa dá fiting po vypustení vody nahratím spojov (plynovým agregát…
Nuda 04.12.2017 18:09
Nuda
Nevím zda to pomůže, ale zkus to obalit vulkanizační páskou. Stojí okolo stovky a snad to do léta vy… poslední
nerady 04.12.2017 19:50
nerady

Na takéto riešenie zabudni. Povoliť sa dá fiting po vypustení vody nahratím spojov (plynovým agregátom). Acetylén či LPG s kyslíkom určite nemáš.

Mám riešenie:
Ak je fest teplom, vodným šutrom a koróziou zapečený fiting v závite, "kov na kov", dá sa rozbrusovačkou (karbofrézkou) s malým priemerom kotúča s tenkým kotúčom, jemne, s citom narezať priečne, tj.kolmo na smer závitov fiting obopínajúci 1/2" trubku, ktorý po rozbrúsení pôjde blitzkami povoliť. Rez stačí naviesť max. do hĺbky vnútorných závitov. Chce to cit a zrakom kontrolovať v metale rez. Ak sa odhalia v reze prvé hrany závitov, máš vyhraté.

Po výmene fitingu za nový, závit najprv obtočený konopnou vlákninou premazaný silikónovým olejom, ti jemne narušený vonkajší závit na trubke táto konopa utesní. Nemaj obavy. Konopa (koudelníka syn z Kutné Hory) časom vodou napučí.

Zatiaľ nikto na svete nič lepšie nevymyslel, ako je jemne česaná konopa obtočená na závite trubky a následne fest premazaná silikónom.

Daj sem obrázok v hd 3D holografickej kvalite (makro snímok spoja) v akom stave máš netesnosť. Potom sa dá radiť, ako na to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru