Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Světla na stromek zkrácení o několik objímek?

Stojí pár korun a moc nevydrží, ale hlavně narozdíl od těch tesláckých nejsou dělané na 230V, které se tam objeví po přerušení vlákna, takže jsou pak pěkně černé. Alespoň ty malé kulaté. Chtěl jsem dát ilustrační fotku, přotože mám slušnou sbírku, ale zrovna žádnou nemůžu najít. Já jsem jeden řetěz zkušebně předělal na ledky (*), ale se spolehlivostí je to podobné, takže jsem očekávané ovace nesklidil. Ledky sice drží, ale řeším špatné kontakty a podobné věci.

Ještě jsem si vzpomněl na řetězy od vietnamců, doufám že ty nemáte na mysli, protože ty se opravdu nevyplatilo opravovat (oni pak na tom byly cenově tak, že bylo lépe koupit nový a starý použít jako "dárce orgánů"). Měli jsme je doma v době, než se nám konečně podařilo sehnat náhradní žárovky do luceren.

(*) Usměrňovač přes dva odpory na každém vývodu do patice jeden, a čtyři ledky v řadě pro jistotu je tento řetězec přemostěný zenerkou na 36V, abych případné přerušení obvodu nemusel hledat po celém stromku a taky pro ochranu ledek při poruše usměrňovače a podobně. Celé provedené jako "vrabčí hnízdo" vtěsnané kromě ledek do patice E10. Nyní chystám kompaktní verzi s plošným spojem, ale narážím na to, že SMD odpory (0603 a 0805) jsou stavěné jen na 0.1W a ne na 0.25 (nebo 0.4 jako tehdy použité), tak zatím chystám prototyp, abych zjistil, jak moc to bude topit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny