Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mrazák v zimě.

Jak tam bude fungovat? Asi takhle. Ještě jsem neviděl as. elmotor, který by nefungoval v teplotě okolo nuly. Mazání? Jak jsem již zmínil, aparatura obsahuje speciální nízkotuhnoucí olej, který v rozsahu teplot, jako je ve výparníku a naopak v ohřátém motoru, téměř nemění hustotu. a tedy ani mazací schopnost. Je na to speciálně vyvinut. Odpařování chladiva ve výparníku? Pracovní teplota je třeba minus 25st, okolní teplota mu je jedno. Srážení chladiva ve srážníku? Nízká okolní teplota podporuje srážení, tedy pro funkci plus.
Dále. Možnost nasátí kapalného chladiva kompresorem? Domácí chladničky jsou vybaveny hermetickým motorkompresorem. Obsah nádoby motorkompresoru okolo systému je větší než celý obsah chladiva. Sání chladiva je z vrchu nádoby. Pokud lednici neobrátíme vzhůru nohama, nemůže k nasátí kapaliny dojít. Nic jiného v lednici není.
Funkci velkých průmyslových chladicích systémů ani klimatizací neznám. Také jsem o nich nepsal, psal jsem o mrazáku.
Klimatická třída u mrazáku má význam třeba proto, že pro danou předpokládanou okolní teplotu má navrženou izolaci. Jedná se o kompromis mezi ekonomikou, rozměry a přijatelnými ztrátami. Tedy mrazák určený do vyšších teplot má kvalitnější izolaci, aby ztráty byly přijatelné.
Ještě nějaký důvod, proč by to nemělo fungovat? :puff: Proč si myslím že to vím? Do revoluce jsem pracoval ve firmě, kde byl servis chlazení domácího i průmyslového pro oblast několika okresů. Znal jsem všechny chlaďaře, dost jsme toho o chlazení prodiskutovali, občas jsem tam s opravami vypomáhal. Asi tak..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny