Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divne buchanie z kurenia

Zdravim, uz davnejsie som si vsimol ze z kurenia ide divny, buchavy zvuk, podobny ako ked pravitkom tresknete o stol. Je to akokeby kratky, ostry naraz, niekedy dva tesne po sebe. Buchanie sa deje s riedkou frekvenciou napr raz za hodinu, po tom co dlhsie ide kurenie.

Kurenie je vodne, na oboch poschodiach, ohrev vody zabezpecuje elektricky kotol. Ventilove rozvadzace su dva, ale pocitovo mam dojem ze to ide z horneho poschodia.

Stretli ste sa s niecim podobnym?

Předmět Autor Datum
Dobrý den,otázka je příliš strohá.Ale dle mého názoru někde něco nemá vůli a dochází k pnutí a potom…
Lubomír 08.11.2017 12:26
Lubomír
Dakujem za vase postrehy. Zrejme urcite je to sposobene zamurovanim trubiek, z kotolne na prizemi id…
Walt 21.11.2017 15:43
Walt
Drž nonstop ustálenú teplotu v sústave, cca 49,5°C. Ak sa citeľne ochladí, zvýš zase na pohodovú, "n… poslední
Nuda 21.11.2017 18:15
Nuda

Dobrý den,otázka je příliš strohá.Ale dle mého názoru někde něco nemá vůli a dochází k pnutí a potom toto lupání.Prvotně to dělají průchody potrubí skrze stropy a ve zdech když jsou trubky natvrdo zazděny.Může to dělat některý radiátor přes konzole,je připevněn napevno a tím jak stoupá teplota potrubí,nabývají rozměry materiálu,nemá to nikam vůli a tak to lupe.To jsou prvotní základní závady,může jich však být mnohem více,včetně předimenzovaného kotle ,nebo slabého čerpadla,dochází k pnutí a opět lupání.:-)

Dakujem za vase postrehy. Zrejme urcite je to sposobene zamurovanim trubiek, z kotolne na prizemi idu na poschodie v stene. Na rozvadzaci som si vsimol ze vsetky trubky co do neho idu su zaliate v poteri natvrdo, bez akehokolvek obalu na prechode medzi poterom a rozvadzacom. Okrem toho je na tento okruh v kupelni pripojeny aj radiator na uteraky - hadice idu do radiatora priamo zo steny.

Je mozne s tymto vobec nieco urobit? Kde sa zvykne to buchanie najcastejsie prejavovat, zvykne to ist z rozvadzaca alebo odkial? To buchanie je naozaj hlasne, v noci to dost vadi.

Drž nonstop ustálenú teplotu v sústave, cca 49,5°C. Ak sa citeľne ochladí, zvýš zase na pohodovú, "nelúpavú" teplotu v sústave, aby si si hovel vo vykúrenej, útulnej komnate.

Majzlík, kladivo, obsekať, obnažiť na pevno zamurované potrubie. Vycpať diery okolo trubiek PUR hmotou v spreji. Najprv ale pred búracím zásahom zisti skutočného pôvodcu rušivých zvukov, nech zbytočne nekloveš, ako ďateľ do muriva.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru