Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rohový ventil se zpětnou klapkou vs. pračka = hluk

Dobrý den,

mám novou pračku Bosch, kterou jsem připojil na nový rohový ventil se zpětnou klapkou (výrobce neznámý, cena nízká). Při napouštění vody vzniká velký hluk.
Na servisní lince Bosch mi doporučili použít rohový ventil bez zpětné klapky, protože zpětná klapka pravděpodobně při napouštění vody rezonuje a způsobuje hluk.
Na druhou stranu jsem se dočetl, že by pračka (obecně) měla být připojena přes zpětnou klapku. Nyní nevím, jak mám postupovat.

Mám koupit rohový ventil s kvalitní zpětnou klapkou nebo rovnou bez zpětné klapky? Případně mám nechat celou věc raději na posouzení instalatérovi?

Doplňující informace: Pokud pračka napouští méně vody a pomaleji anebo je současně puštěna voda jinde, hluk má nižší tón. Pračka je připojena na vodovodní řad.

Děkuji za Vaše rady a čas!

Předmět Autor Datum
pračka (obecně) měla být připojena přes zpětnou klapku proč?
jirka44 06.11.2017 11:35
jirka44
Dôležité je to slovo "obecne". Obecne totiž môže prísť zatečeniu vody z práčky spätne do vodovodného…
ok 06.11.2017 12:24
ok
že by se mohla dostat voda z boileru do vodovodní sítě, to chápu. Na to jak by se tam mohla dostat v…
jirka44 06.11.2017 13:30
jirka44
Pravidlo o spätnej klapke zaviedli vodári a vyžadujú to opäť vodári. A pokiaľ existuje nejaká možnos…
ok 06.11.2017 14:17
ok
Lenže každý jeden zaplombovaný merák v celku "am blok" na päte chalupy alebo pred bytom je vybavený…
Nuda 07.11.2017 16:47
Nuda
A prečo mi odsávalo vzduch do potrubia, keď na ulici opravovali vodovod? poslední
ok 07.11.2017 18:20
ok
Neotváraj ten ventil naplno, ale ho priškrť aby voda tiekla tak akurát.
poihu 06.11.2017 16:29
poihu

Pravidlo o spätnej klapke zaviedli vodári a vyžadujú to opäť vodári. A pokiaľ existuje nejaká možnosť spätného nasatia vody z nejakej práčky do potrubia, tak na tom budú trvať. Tiež si neviem predstaviť, že by napr. u mojej práčky bolo takéto niečo možné, ale neviem zaručiť, že všetky práčky sú také. Napr. viem si predstaviť že existuje práčka s prívodom teplej a aj studenej vody ktorá takéto niečo môže spôsobiť. Alebo práčka len s prívodom studenej vody môže dovoliť nasať vodu do potrubia pri výpadku dodávky vody. Na druhej strane, napr. bidetová sprška (má pákovú batériu a zároveň zatváranie vody na hadici) bežne spôsobuje prienik teplej vody do studenej, resp. naopak, podľa tlakových pomerov. A pokiaľ viem, nikto však z toho problém nerobí.:-D

Lenže každý jeden zaplombovaný merák v celku "am blok" na päte chalupy alebo pred bytom je vybavený spätnou klapkou, aby vychcanci neprefúkli reverzne merák silnejším tlakom vody alebo vzduchom.

Klapka na prívode pračky je volovina, ako stud§a ne teplú vodu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru