Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov slepic na chatě

Dobrý den,
chtěl bych pořídit pár slepic na chatu, protože doma to nejde. Moje otázka zní: jde chovat slepice tam, kde jsem cca 2x do týdne a o víkendu?
Jde to nějak technicky vyřešit?
Díky za tipy

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V lete vo voľnom výbehu sa kury postarajú o živobytie hrabaním, hmyzom, zeleným. Takmer ich nemusíš… poslední
Nuda 19.10.2017 05:05
Nuda

V lete vo voľnom výbehu sa kury postarajú o živobytie hrabaním, hmyzom, zeleným. Takmer ich nemusíš krmiť. Na noc si zalezú do chráneného kurníka ak ich to najprv naučíš. Voda vydrží tri-štyri dni. Ak dáš do vody pár zrniečok dezinfekcie (hypermangán) alebo pár kvapiek Savo original, voda sa nepokazí ani desať dní.

Slepice na noc vrškujú, aby ti nesedávali kdesi na stromoch v korune alebo až na streche kurníku. Sú to operenci, vtáci, žijúce dino-dino fosílie.

Ak ti budú zanášať vajcia voľne po pozemku (čo robia, vyprdne vajce, kde to na ňu príde) budeš vajcia naháňať pod plotmi, kríkmi v lesoch, hájoch, lúkach až u suseda.

V zime budeš musieť vodu schovávať do zatepleného kurníka, ideálne v hrnci zapusteného do pôdy po povrch rantla, aby vydržala aspoň 48 než zamrzne pri mínsových teplotách.

V zime prestanú znášať vajcia aj v prípade, ak majú dostatok živín a minerálov (sú dostať hotové zmesy pre nosnice). Je to z dôvodu nedostatku osvitu. Jedná sa o obdobie cca od konca novembra do konca februára. Takže by si ich kŕmil zbytočne, "na semeno".

Riešim osvit kvôli znáške aj v zime spôsobom, že v kurníku im svietim žiarovkou (alebo špirálovou žiarivkou) E14 20-30W LED 3.000 Kelevina s lešteným, reflexným Al krytom, napojené na vonkajšie čidlo osvitu (zmrákadlo). Slepice si zalezú k svetlu do kurníka do tepla a sucha.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru