Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Starý plynový kotel a termostat PI Honeywell CMR707A

Dobrý den, mám starší plynový kotel Destila. V otopném systému je čerpadlo pro nucený oběh a klasické deskové radiátory Korado. Před týdnem jsem vyměnil původní nekvalitní pokojový termostat za kvalitní PI regulátor Honeywell CMR-707A. Sice pokojová teplota teď neklesá pod nastavených 20 st.C., ale zdá se mi že je kotel sepnutý jen velmi krátce, teplota vody teď nevystoupí nad 40 st.C. Netrpí tím kotel? Snažil jsem se nastavit minimální čas sepnutí kotle z jedné minuty alespoň na čtyři ale nevypadá to že se něco změnilo.

Předmět Autor Datum
Zásadně vadit by to nemělo, maximálně se rychleji opotřebuje piezozapalovač kotle (pokud tam není vě…
touchwood 14.10.2017 18:06
touchwood
Díky za reakci. Kotel má skutečně věčný plamínek. Myslel jsem jestli tím že voda v radiátorech je je…
vadny_flashdisk 15.10.2017 18:56
vadny_flashdisk
Je potreba nastaviť kotol na teplotu vody ktorou má ohrievať topný systém a pri akej najnižšej teplo…
Slavco31 15.10.2017 11:42
Slavco31
Kotel má teď na podzim nastavenou maximální teplotu vody na 60 st.C., čerpadlo se spouští když má vo…
vadny_flashdisk 15.10.2017 19:01
vadny_flashdisk
PI regulátor má v nastavení možnost, jestli je připojen elektrický kotel (doba sepnutí cca 1 minuta)… poslední
Rce 15.10.2017 23:10
Rce

Zásadně vadit by to nemělo, maximálně se rychleji opotřebuje piezozapalovač kotle (pokud tam není věčný plamínek - mám dojem, že destily mají právě tento).

Nicméně by mělo jít přenastavit minimální běh (zvýšit), počet cyklů za hodinu (snížit) a zkusil bych navýšit i proporciální pásmo.

http://www.thermona.cz/getattachment/Regulace/Pokojove-termostaty/Termostat-CMR-707/Navod-k-instalaci_CMR-707_CZ.pdf.aspx

Díky za reakci. Kotel má skutečně věčný plamínek. Myslel jsem jestli tím že voda v radiátorech je jen 40 st.C. max. trubky, radiátory a hlavně kotel netrpí. Minimální běh pro plynové kotly je v dokumentaci k termostatu doporučen 1 z rozsahu 1 až 5, nastavil jsem na 4. Počet cyklů doporučen na 6, zkusím s tím i s tím pásmem něco udělat.

Kotel má teď na podzim nastavenou maximální teplotu vody na 60 st.C., čerpadlo se spouští když má voda 35 st.C. a vypíná při 30 st.C. Kotel ale začíná topit když sepne termostat v místnosti a přestává když termostat vypne = voda v kotli nastavené maximální teploty nedosáhne protože termostat kotel vypne dřív. Čerpadlo je autonomní a hlídá si jen teplotu vody, na termostatu v místnosti je nezávislé...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru