Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem slabý jistič

Ještě jednou: "Je jedno akú má napájacie vedenie pred ističom impedanciu, dôležitá je impedancia za (správne dimenzovaným) ističom."
Ne, není to alkohol, je to prostá dedukce. Podle tebe, na impedanci PŘED jističem nezáleží a záleží jen na impedanci ZA jističem.
Necejtíš v tom kravinu? Stále se bavíme o jističi a jistič reaguje pouze na proud. Tak snad pochopíš další vysvětlení. Podle jistého,pro tebe asi neznámého zákona, se v uzavřeném obvodu, musí rovnat napětí zdroje, úbytkům napětí na spotřebičích. Spotřebič je jakýkoliv odpor v obvodu. Ve střídavých obvodech se místo odporu používá impedance. Jakýkoliv vodič má impedanci. Podle Ohmova zákona I = U/R, je výsledný proud v obvodu, napětí děleno součtem impedancí v obvodu. Z toho vyplývá, že impedanci před jističem, nelze zanedbat. Místo tohoto pro elektrikáře zbytečného vysvětlování, jsem to zjednodušil a myslel jsem, že i ty pochopíš to že tím chci říct, že proud je závislý na všech impedancích v obvodu tedy i před jističem. Takže impedance není proud, ale proud je z impedance odvozen. A tedy také že tento proud je kdekoliv ve smyčce stejný.
Takže ne alkohol, elektrikařina. Se svýma vědomostma mě nedostaneš :-D:beer:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny