Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čím slepit?

dobrý den,
potřebuji poradit konkrétní lepidlo, které by bylo vhodné pro přilepení pláště od bicyklu (GUMY) na kolečka dětské tříkolky (PLAST) - na těch plastových kolečkách to strašně řve a drncá :) tak mě napadlo to polepit

gumu jsem si ořezala na míru a zatím jsem použila pattex chemoprén a to mi udělalo leda takovou tu žvejkačku - prostě po pěti minutách to nedrželo a tak jsem to tu pracně zase čistila a chci si nechat poradit

díky za odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě by stálo za zkoušku povrch před lepením zdrsnit hrubím smirkem asi č 60.Po odmaštění použít le…
kap.dabac 24.09.2017 16:26
kap.dabac
jojo, mamut je v plánu, ty kolečka jsou taková odřená, že smirgl papír asi vynechám, na ovinutí jsem…
canyla 24.09.2017 21:28
canyla
Zkouším teď mamuta na kde co... Momentálně jsem s ním slepil - ze zvědavosti pěnové pantofle a světe… nový
dejv111 10.10.2017 07:14
dejv111
Lepil jsem nastříhaný plášt z kola na ojeté plastové kolečka chemoprénem a taky to moc nedrželo, nak…
Radioamatérr 05.10.2017 21:39
Radioamatérr
Pokud přilepíte pásek gumy na něco tvrdšího, třeba na kolo, pak se bude guma při otáčení kola nataho… nový
bigbencz 13.10.2017 09:54
bigbencz
Dobrý den,možná je i jiné řešení,ale toto celé jsem si prošel také.Na plastové dětské tříkolce na př… poslední
Lubomír 13.10.2017 10:59
Lubomír

Ještě by stálo za zkoušku povrch před lepením zdrsnit hrubím smirkem asi č 60.Po odmaštění použít lepidlo Mamut.Jak píšete tak to ovinout a nechat asi jeden den v klidu.potom uvidízte ale jisté to není že se to časem neodlepí.Já jsem vnučce vyměnil kolečka za kolečka z kočárku.Jsou lehká a pneu mají z lehké pěnovky.

Zkouším teď mamuta na kde co... Momentálně jsem s ním slepil - ze zvědavosti pěnové pantofle a světe div se, ono to drží a nevypadá to, že by se místo spoje lepidla a pěny chtělo urvat. Spíš se začíná materiál pantoflí trhat jinde. Je to parádní tak akorát pružné lepidlo na všestranné použití a na Vašem místě bych ho na přilepení pláště z kola zkusil použít. Nalepíte a stáhnete "ráčnovou" kurtnou, necháte 24 hodin vytvrdit a musí to držet. S chemoprénem nemám dobré zkušenosti - chvíli drží, ale vždy časem povolí. Jinak mamut se dá koupit i čirý.

Lepil jsem nastříhaný plášt z kola na ojeté plastové kolečka chemoprénem a taky to moc nedrželo, nakonec jsem to přivrutoval do plastu po středu, stranách a pohoda. Spíš by chtělo vyzkoušet vulkanizační roztok-studená vulkanizace. Je to taková ta česká sada na lepení kola, prodává se i solo ,,vulkanizační lepidlo- Ferdus,,

Pokud přilepíte pásek gumy na něco tvrdšího, třeba na kolo, pak se bude guma při otáčení kola natahovat a pak se uvolní.
Obě plochy natřete tenkou vrstvou chemoprénu, nechte zaschnout do doby, až nelepí, cca 10-15 minut a pak pásek gumy natahujte na kolo. Přiměřeně. A pak přitlačte vší silou, ne silou toho zvířátka, ale silou veškerou, co máte v rukách nebo prstech. Stačí jen na chvíli, ale opravdu veškerou silou. Možná bude lepší to kolo jakoby obouchat o zem.

Dobrý den,možná je i jiné řešení,ale toto celé jsem si prošel také.Na plastové dětské tříkolce na předním rejdovacím kole se počal uvolňovat gumový pás po ubvodu až se vyzul úplnně.Počaly pokusy s chemoprény a dalšímy lepidly,vždy důkladně zdrsněno,odmaštěno,staženo na delší dobu k zaschnutí a opět se po pár jízdách vše pozvolna utrhlo.
Potom jsem dostal nápad,zkusit lepidlo na autoskla,samo o sobě je dost drahé.Došel jsem ke kámošům na autodílnu kde čas od času lepí autoskla,ta tuba se totiž poloprázdná nedá moc dlouho skladovat,zrovna něco lepili před pár dny,tuba pod ponkem pro případného lepiče zpětného zrcátka,nebo podobné srandy.Zbytek lepidla jsem obdržel za zpětnou vazbu mírných protislužeb danému servisu.
Kolečko jsem očistil,přebrousil hrubším smirkovým papírem,odmastil technickým benzinem,totéž s kumovým opásáním,podobně,jako když se opravuje děravá duše.Lepidlo na autoskla jsem natřel na gumový pás v přiměřené vrstvě,nalepil po obvodu kolečka a mírně stáhl předem připraveným plechovým páskem a zaaretoval drátem.Druhý den rozděláno,drželo to,ještě jeden den pro lepší vytvrzení,začištění vyteklého lepidla a pak zátěž,děti tříkolku proháněly a guma na kolečku držela perfektně.Nikdy se to již neutrhlo,děti z tříkolky vyrostly a šla s pogumovaným kolečkem do kontejneru.
Nepovažujte však za univerzální návod,plast a guma,které chcete použít můžou být jiného složení a lepidlo nemusí držet.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru