Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odplašenie krtov, myší, potkanov

Všetci vieme kolko je vela vyrobkov na trhu na odpalšenie myší a hlavne krtov cez rozne mechanicke pasce a granuly, priapdne levandulove esencei, plašičky rozneho druhu.
Už roky sa u nas usidlil krt/krty, zahradu mame ako tankodrom. Čo mate odskusane ze pomaha, taktiež mame dosť problem s myšami ako inak teraz pred zimou, pomožu plašičky na baze ultrazvuku alebo čo mate overene ?
POsledna vec mame problem ale obrovsky so slizniakmi (slimakmi bezdomovcami) tohto rok una v zahrade pojedli co sa dalo, taktiez ovocie jablka hrusky proste co sa dalo zozrali, su velmi premnozene, co pomaha ? Granule ktore ich usmrtia su super ale už som na nich podaval desiatky eur a je to velmi pracne.

vdaka za cenne rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Krti sa cpú výhradne do pôdy v ktorej je "živo", je kompostovaná, hnojená organickými látkami, je pr… poslední
Nuda 19.09.2017 17:50
Nuda

Krti sa cpú výhradne do pôdy v ktorej je "živo", je kompostovaná, hnojená organickými látkami, je pravidelne zavlažovaná. Skus ich vyhnať. Jedine drôtmi nacpatými 50cm hlboko v pôde s dvojmetrovým rozostupom napojené na tri fázy 3x400V. Porád môžeš zbierať žížaly vybehnuté od šoku na pôde. Vhodné pre chytanie kaprov alebo ak máš v akvárku dravé cichlidi či piraňe. Sú výborné, živé krmivo, aj ti sklo na akvárku rozmlátia od besnenia za dážďovkami.

Chovaj húf mačiek na divoko, žiadne láskanie, iskanie, maznanie, musia mať rešpekt a strach pred ľudským kontaktom, krm mačky sporadicky surovým mäsom a vnútornosťami, za kuracími hlavami sa idú pozabíjať. Chovám vonku na divoko mačky, nemám myši, dokonca sa pustia do potkanov čo vidím na krvavých šrámoch v ich srsti. Sem-tam nechajú na záhrade nejaké chutné, oranžové stehienko od potkana, ktorého nestihli schňápať.

Slizniaky v pohode vyničíš ak obsypeš "modrou" otravou ich hniezdište, tj.vlhké, bez slnka plochy pod listami apod. Robí sa to s otravou výhradne podvečer, ideálne po teplom daždi. Nemá význam otravu sypať ako u blbých všade a kedykoľvek v ročnom období, sú to nočné živočíchy, ktoré sa ukrývajú v šachtách, pod doskami, v kompostovisku, v špárach pod betónom. Chovaj sa a rozmýšľaj ako slizniak, nie ako pako.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru