Předmět Autor Datum
Zateplenie sa robí výhradne zo strany pôsobenia chladu na murivo (z exteriéru), aby sa eliminoval te… poslední
Nuda 14.09.2017 08:38
Nuda

Zateplenie sa robí výhradne zo strany pôsobenia chladu na murivo (z exteriéru), aby sa eliminoval tepelný most. Ak chceš zateplovať murivo z interiéru, z opačnej strany, potom je nutné nechať voľný a hlavne odvetraný priestor pred tepelnou izoláciou, parozábranou a murivom, ktorý musí byť kvôli cirkulácii v tomto priestore vzdialený aspoň 8cm od nosného muriva. V opačnom prípade by ti izolácia s murivom splesnivela ak by bola prilepená priamo na murivo.

Zrejme máš obytný priestor nad klenutou pivnicou. Zospodu bytu máš podlahu studenú a vlhkú. V tom prípade sadorkartónom zarovnaj klenby v pivnici, na sadorkartón vlož parozábranu na ktorú polož nobasil cca 15cm hrubý. Klenutá pivnica bude mať rovné stropy oddelené sadorkartónom a izoláciou. Chcelo by to inštalovať do bytu krytálové (podlahové) kúrenie. Elektrický odporový kábel zafrézovaný v podlahe betónu, plastové trubky napojené na nútený obeh vody napojené na kotol.

Dnes si nedokážem predstaviť iné kúrenie, ako je podlahové vyhrievanie, logicky, v trvalo obývaných 24/7 obytných priestoroch s nesmiernym komfortom, stálou tepelnou pohodou, bezúdržbou, úsporou na energiách, bez prachu usadeného v radiátoroch apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru