Předmět Autor Datum
Při takto velkém zamoření a chybějící trávě asi bude nejlepší sice radikální,ale účinný postup.Vše t…
Karel04 11.09.2017 10:45
Karel04
no já bych to nechal do jara, až se projeví co není zničeno, pak to totálním herbicidem ošetřil znov…
paul 11.09.2017 11:47
paul
To by určitě bylo lepší,ale to budou na jaře chodit v hlíně a blátě po celé ploše.Ten 1.plevel je po… poslední
Karel04 11.09.2017 12:50
Karel04
Popenec hodně odnožuje, ošetření herbicidy opakujte a pohnojte trávu i plevel. Všechny prostředky ví…
kejki 11.09.2017 12:30
kejki

Při takto velkém zamoření a chybějící trávě asi bude nejlepší sice radikální,ale účinný postup.Vše teď na podzim spálit Roundupem nebo jeho ekvivalentem(Dominator,Kaput,Touchdown apod.),nechat zaschnout,po 14 dnech zkultivovat,tj.trochu prokypřit povrch,dosypat nerovnosti,zarovnat a osít novou trávu.Vzhledem k účelu asi nějakou hřišťovou směs,tj.odolnou proti sešlapání a dobře kryjící.
Na jaře případně dosít místa,kde se to po zimě zdá slabé a přihnojit.Je to sice pracné,ale efekt bude lepší a možná to vyjde i levněji,než ten strašně drahý Bofix a stálé dosévání.

To by určitě bylo lepší,ale to budou na jaře chodit v hlíně a blátě po celé ploše.Ten 1.plevel je popenec,ten chcípne hned po 1.postřiku a ten druhý taky nevypadá moc úporně.Záleží,jestli má jen kořínky jako ten popenec nebo nějaké podzemní oddenky,tam je to horší,že z nich mohou vyrážet nová očka.Jestli na to ale nechvátá,tak Tvoje metoda bude jistější.Hlavně aby tam někde nebyl pýr,pcháč,svlačec,bršlice nebo kopřiva,s těmi je problém vždycky a musí se stříkat opakovaně.

Popenec hodně odnožuje, ošetření herbicidy opakujte a pohnojte trávu i plevel. Všechny prostředky více působí ve fázi růstu¨- jaro bude hlavním obdobím boje. Obnovou trávníku si nepomůžete, popenec dokáže při zemi i vykvést a vysemenit se. Střídejte účinné látky v postřiku. Provzdušnění půdy možná popenci škodí, ale prořezáním vlastně jen rozdělujete trsy s oddenky na víc rostlin, které zase automaticky odnožují.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru