Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokládka zámkové dlažby

Zdravím, rád bych se zeptal ohledně pokládky zámkové dlažby na plochu s občasným pojezdem aut. Podloží je mi jasné, ale když se dostanu k samotné pokládce dlažby, tak zda dlažbu pokládat s 1 cm přesahem a na konci to vyžehlit vibrační deskou s návlekem, nebo zda bude to stejné, když budu dlažbu rovnou bušit gumovým kladivem a rovnou zarovnávat ? Plocha to není nějak velká, tak mi bušení kladivem nevadí, zajímá mě, jestli tyto dvě metody poslouží stejně dobře. Díky za názory.

Předmět Autor Datum
Já při pokládce zámkovky měl takové "zákoutíčko", kam jsem se s deskou nedostal, tak jsem musel do t…
Moas 11.09.2017 07:41
Moas
Ona ani vibrační deska není všemocná. U nás dělali chodník, když jsem přicházel domů zrovna osvětlil…
Karel__ 11.09.2017 08:19
Karel__
Díky za tip, podloží budu hutnit vibrační deskou, ale musím si ji někde půjčit a půjčovné není moc l…
Martin.K. 12.09.2017 11:52
Martin.K.
Paličkou nemúžete udělat tlak, jako s vibrační deskou.
milan.cukrar 12.09.2017 13:40
milan.cukrar
Takže jemněji naukládat s paličkou tak, aby kostky přesahovali cca 1 cm nad okraj, a poté vyžehlit v…
Martin.K. 12.09.2017 16:27
Martin.K.
Copak to lze sdělit, zdali 1 cm? Pokud bude dobře udusaný podklad, slabá vrstva štšrku 4-8, určitě b… poslední
milan.cukrar 12.09.2017 17:31
milan.cukrar

Já při pokládce zámkovky měl takové "zákoutíčko", kam jsem se s deskou nedostal, tak jsem musel do toho bušit gumovou palicí.
Faktem je, že zatímco deska ten centimetr dokázala zdusat, palicí se mi to nepovedlo ani při usilovném mydlení. Sice je tam rozdíl jen nějaké dva tři mm, ale i tak.

Vidět okem to není, auto do toho zákoutíčka nenajíždí, samovolně to ani po letech nepadlo. Ono se tam vlastně ani nechodí. Možná, že kdybych to teď vzal tou palicí znovu, tak by to po těch letech samovolného sedání se povedlo srovnat.

Jestli po tom má občas přejet auto, tak za mě jsem jednoznačně pro zapůjčení vibrační desky a vyžehlení. Stejně musíš něčím pořádně hutnit jednotlivé vrstvy podloží. A troufám si tvrdit, že palicí to nedostaneš do tak perfektní roviny, jako žehličkou.

Ona ani vibrační deska není všemocná. U nás dělali chodník, když jsem přicházel domů zrovna osvětlil chodník světlomet auta takže jsem viděl nerovnosti. Pokladače dlažby jsem na to upozorňoval, prý to vibrační deska srovná. Jen to zdůraznila...

Díky za tip, podloží budu hutnit vibrační deskou, ale musím si ji někde půjčit a půjčovné není moc levné. Zhutním podloží, ale pak než položím dlažbu tak by deska stála a platil bych za další dny. Tak sem uvažoval že bych to dobušil gumovou palicí rovnou. Mám praxi z pokládky dlažeb, ale jen pochozích, a tam to dosud vypadá perfektně, ale jak říkám, je to jen pochozí, tohle bude pojezdová.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru