Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako automaticky pustit psa z retaze

Vznikol mi tu taky neprijemny problem. Normalne psa /stredne velkeho vzrastu/ na noc viazem na retaz, cez den ho mam volne pusteneho vo dvore.

Teraz kvoli tomu, ze pani, co bude nosit obedy choremu otcovi sa panicky boji psov, budem musiet nechavat psa na retazi aj cez den.

Rozmyslam, ako by sa dal automaticky pustit z retaze, bud nejakym casovacom alebo na dialku, cez sms alebo nejak inak. Neviem, ako dlho bude tato situacia trvat, tak by som to rad vyriesil co najlacnejsie. Domov chodime velmi neskoro a nechavat ho na retazi cely den by som fakt nechcel.

Uvitam kazdy dobry napad.

Předmět Autor Datum
GSM elektronika se dá koupit za pusu, záleží jak jsi mechanicky zručný a zvládneš dodělat mechanické… nový
Moas 06.09.2017 21:50
Moas
To si nedovedu dost dobře představit jak by mělo zařízení vypadat. Jako že bude mít na krku krom řet… nový
sHpy00n 07.09.2017 08:24
sHpy00n
No dalo by se to řešit i dvojitým řetězem,jehož konec se odblokuje a tím se protáhne kroužkem na obo… nový
Karel04 07.09.2017 10:32
Karel04
To nie je az taky zly napad :-) Nebude to sice jednoduche, ale skusim rozvinut tvoju myslienku... nový
Palos2 07.09.2017 19:47
Palos2
Časovaný elektromagnet to vyřeší . poslední
E250TD 08.09.2017 11:05
E250TD

To si nedovedu dost dobře představit jak by mělo zařízení vypadat. Jako že bude mít na krku krom řetězu tři kila elektroniky a nějakýho serva či co která se v daný čas nebo dálkovým ovládáním uvolní od řetězu a on s tou tříkilovou krabicí na krku bude dál běhat po dvoře? Nebo to bude někde napevno a uvolní to psa i s řetězem? Není to trochu moc? Co tahle spíš kotec s automatikou otvírání?

No dalo by se to řešit i dvojitým řetězem,jehož konec se odblokuje a tím se protáhne kroužkem na obojku.Záleží i na délce,aby se do toho pes nemotal.Případně použít místo řetězu silné vodítko,které by ten pes mohl klidně i po zbytek dne tahat za sebou.
Osobně bych ale vymyslel něco mechanického,aby ta paní při odchodu od branky zatáhla za nějaký provázek a vytrhla blokovací kolík na boudě nebo tom kotci.Protože co když se jednou opozdí a pes už bude mobilem puštěný?Nebo jí budete předem denně volat,jestli už je pryč?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru