Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak doma udělat dobrou kávu?

Kup si kvalitní mlýnek na kávu : http://www.krups.cz/kava/mlynek-na-kavu/mlynek-na-kavu-gvx242-24 mám tento 4 roky, a je famózní. Těžký, stabilní, má mlýnské kameny, takže se nic nepřepaluje, dá se nastavit až 17 možností jemnosti a hlavně namletá káva je v zásobníku a nepoletuje nikde kolem ..8-)

A pak nějaký klidně levný PÁKOVÝ pressovač, je jedno od jaké firmy, co se ti bude líbit, pasovat do kuchyně, věř, že je to jedno, hlavní a jediné kritérium je čerpadlo, které musí mít 15 barů .
Čím jednodušší, tím lépe, všechny ty automaty, kde leží káva i týdny, má to mlýnek a nedej bože je tam i zásobník na mléko jsou jen pro zlost a pokud je pravidelně nečistíš, zaděláváš si na problém .

Pak si vyber nějakou kávu, která ti sedne, namel ji jak ti vyhovuje a udělej presso.

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ je čas, kdy pressovač tlačí vodu pod tlakem přes sítko v páce, to je Alfa a Omega celého presování. Teď se asi někteří popadají za břicho a chystají se napsat vtipné komentáře, ale já jsem tomu taky nevěřil a dokud jsem to nevyzkoušel, dojebal jsem nejedno presso a to i z velice drahé kávy, která se pak nedala chlastat ;-)

NIKDY nedělej 2 šálky z jedné naplněné páky a NIKDY nepressuj déle než 20-25s ! Pak teče už jen taková špinavá voda, z přepálené kávy, která bude tak akorát kyselá jako prase . ( stačí si to vizuálně vyzkoušet na malých panácích, které budeš z pod pressovače měnit hned po jejich naplnění, presso teče tak do prvních 2-3, pak už jen sračka..)

Pokud chceš mít větší objem pressa, uvař si zvlášť vodu a hrnek si dolej. TOŤ VŠE, přeju příjemně prožité chvíle s výtečnou kávou 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny