Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak doma udělat dobrou kávu?

Inac bazmek na kapsle sa asi najviac priblizuje normal espressu neni to perfektne ale da sa. Tie kapsle su normalna pomleta kava a tlaci sa cez to voda normalne pod tlakom, to neni ziadne nescafe! oni tie kapsle prave preto vyvinuli lebo robit skutocne espresso (mlet a tlacit pomletu kavu do sitka na pake) je pre laika moc komplikovane. Len je to relativne drahe na porciu (nejakych 30 ci 40 centov za kapslu tusim).
Ale neurobis si na tom skutocne capuccino, jedine ak by mal stroj dyzu. Su sice take kapslove co maju integrovany nejaky slahac mlieka ci co to tam taka spruzina je co sa toci, neni to prave capuccino ale da sa pouzit aj to.
Alebo potom full automaty nejake philipsy zacinaju uz aj od 150e ci kolko, ale ked to malo pouzivas tak neviem ci sa ti to oplati. Skor tie kapsle asi.
Ja pouzivam pakovy stroj s nastavitelnym espresso mlyncekom za 600e, to sa celkom da :) Mal som pred tym pakove za 100e to sa sice tiez dalo ale nebolo to nic moc. Delonghi bol celkom dobry a hodne lacny (pod 100e).

P.S. ale kludne skus aj mokka konvicku, to je totalne lacne a ked ti to nebude chutit tak to odlozis do kredenca. Mne mokka celkom chutila, ale mne z toho liezlo dost vela vody, ne talianske espresso do stamperlika. Ale mne to vyhovovalo. Chutovo je to dost vyrazne, ne jak tie polievky z automatu.

P.S.2. ak si cakal odpoved ze kup si nejaky konkretny znacka&model lebo to je ono, tak sorry to sa tak podla mna neda, vsetko ma svoje caro, a moze chutit dobre alebo aj hnusne :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny