Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak doma udělat dobrou kávu?

Ono aj trochu zavisi od toho ze co volas slovom kava.

Existuje normalna kava a espresso, co su 2 uplne odlisne napoje a maju aj odlisne chute. Jedno je roztok nejakych chuti vo vela vody, a druhe je emulzia eterickych olejov s minimom vody (preto sa to pije zo stamperlika). Pre tie 2 veci je aj nutne mat odlisnu hrubku mletia, pre espresso co najjemnejsiu, pre normal hrubsiu. A aj inac sa to zvykne prazit (dlhsie/kratsie).

Normal sa da urobit ako turek alebo french press alebo prekvapkavana cez papierfilter (fuj :).
Mokka je uz skor jak zriedene espresso (zavisi ale aj od konvice a aj od hrubky mletia ze kolko toho vyleze) mne osobne mokka celkom chutila mal som taku elektricku mokka konvicu z nerez ocele, lebo hlinik sa vraj rozpusta a nemusim s tym pit aj hliunik :)
Na espresso su rozne stroje tie lacne nie su nic moc, z toho ti skor vyleze take lungo (vela vody) a ne espresso, ale zavisi hodne aj od hrubky mletia takze ak chces skutocne espresso robit tak nastavitelny slusny mlyncek je nutnost asi.
Capuccino sa robi so skutocnym espressom (jemne mletie nech neprejde vela vody) a zaleje sa to napenenym mliekom, na to je dyza s horucou parou na vacsine espresso strojov.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny