Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zadní odvětrání komína

Dobrý podvečer,
nemáte někdo zkušenosti s komíny? Řeším komín pro novostavbu RD s podkrovm v nízkoenergetickém standartu, ne pasivním. Komín bude 180mm průměr, výška 8m umístěný bohužel vymetacími dvířky v pracovně přízemí. Samozřejmě vybírám mezi levnějšími alternativami. Už jsem měl vybraný jenže má mezi izolací a betonovo-keramzitovou tvarovkou průduchy a odvětrání a vysoušení izolace, na patě komína zakončené mřížkou pro nasávání. Vyvstala otázka.. bude příšun vzduchu v pracovně dostatečný? Nebude mi vznikat v místnosti velký podtlak? Jak velký problém může takové odvětrání způsobit? Nejedná se vyloženě o šachtu pro přísun čertsvého vzduchu do topeniště. Je to vyoženě zadn odvětrání izolace. Budu rád za jakoukoliv inspirativní připomínku.

Předmět Autor Datum
Zkus vycházet z toho,že když pustíš topidlo nadoraz z důvodu kvalitního vyhřátí a tím jeho dobrých p…
E250TD 03.09.2017 06:06
E250TD
Ještě jsem připisoval pro pořádek že se nejedná o externí přívod vzduchu do topeniště ten mám realiz…
Nitram18 03.09.2017 06:47
Nitram18
Zdeavím. Je to jen odvětrání vlhkosti . To znamená , jak se bude komín nahřívat , tak dojde k mírném…
jenda d 03.09.2017 09:14
jenda d
Nehledejme problémy tam kde nejsou. Myslím že to je dostatečně inspirativní. Jinými slovy.. napadlo…
sHpy00n 03.09.2017 10:03
sHpy00n
Ohledně průměru komínu připomínku beru, jenže mi 180 připadá jako univerzální v případě třeba rekons… poslední
Nitram18 03.09.2017 10:50
Nitram18

Zdeavím.
Je to jen odvětrání vlhkosti . To znamená , jak se bude komín nahřívat , tak dojde k mírnému tahu a samo si to natáhne a vymění vzduch, jak budete otvírat okna , dveře . To bych vubec neřešil . Spíše je otázka , proč potřebujete tak velký komín co je aspon na 20kw v tak dobře zatepleném domě , který bude mít nízkou tepelnou ztrátu.

Ohledně průměru komínu připomínku beru, jenže mi 180 připadá jako univerzální v případě třeba rekonstrukce domu a napojení výkonějšího kotle. Myslím že prokrbovou vložku do 10kW by průměr 180 neměl dělat nějaké problémy, 200 už b určitě bylo zbytečně moc a třeba by byl problém s nedostatečným tahem při roztápění kvůli špatnému prohřátí komína. Co se týče té ventilace nevím no.. je fakt že budu mít digestoř a odsávání koupelny jenže přeci jen komín má 9m a tam ten tah nejde srovnávat s digestoří která mi jde přímo přes zeĎ nebo se pletu?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru