Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zalévání obarvenou vodou od barvy na fasádu

Ahoj milí rádci,

Pavel opravil baráček, namaloval ho a použité štětky s válečkama vypláchl ve všech sudech s dešťovou vodou. Povídá, že to ničemu nevadí a hodlá s tím dále zalévat skleník.

Má pravdu, že to ničemu nevadí? Nebo nemám konzumovat dobroty ze skleníku?

Děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Tady ovšem nikdo netuší, co to bylo za barvu. Tohle bude asi váš pes, že... [79479-pes-jpg]
jirka44 26.08.2017 09:37
jirka44
Staré zásoby farby z Černobylu? Bežná farba na latexových základoch či prísadami Duvilaxu nevadí, m…
Nuda 26.08.2017 16:10
Nuda
A to si ty rostlinky tu barvu vyfiltrují? Pokud ano, pak druhá otázka: To se barva uloží v zemině ve…
Květy 26.08.2017 20:14
Květy
vodou rieditelné farby sa obvykle v pôde rozložia alebo absorbujú inými zlúčeninami prítomnými v zem…
audax 26.08.2017 21:03
audax
Děkuji za vysvětlení. Slovíčko "spravidla" mi jasně dává najevo, že NEkonzumací nic nezkazím ;). Ješ… poslední
Květy 26.08.2017 21:07
Květy
Podľa farby by to sedelo.
pozorovateľ 26.08.2017 16:41
pozorovateľ
Nauč se barvy, ten pes je modrý, náš je zelený.
Květy 26.08.2017 20:23
Květy

Staré zásoby farby z Černobylu?

Bežná farba na latexových základoch či prísadami Duvilaxu nevadí, možno plácal fasádu prifarbeným vápenným mliekom. Lebo míniové či "olovené" farby určené na železo by nemali na fasáde význam, resp. sa roky nevyrábajú ani tieto.

vodou rieditelné farby sa obvykle v pôde rozložia alebo absorbujú inými zlúčeninami prítomnými v zemine,nerozpuatné zbytky zostanú v zemine a ani rastliny ich do seba nebudú mať ako nacucnúť,takže v podstate nijako vážne neovplyvnia "škodlivosť" samotných častí,ktoré neskôr budú použité na konzumáciu...titánová a olovená beloba sa v súčasnosti už desaťročia nevyrába a v zmesiach určených na malovanie sa nevyskytuje,tieto druhy farieb znamenali v minulosti vážne nebezpečenstvo-jednalo sa o kumulatívne jedy a z tohto dôvodu bolo ich používanie a výroba zakázané,z dnešných nebezpečných a zdraviu škodlivých farieb zostali len farby anilínové,farby na báze pikrovej žltej,metyloranže a podobné,ale tie sa za normálnych okolností nepoužívajú vo výrobkoch,ktoré slúžia ako interiérové a fasádové farby.......zbytky farieb ako také sú skôr nebezpečné pre živočíchy,ktoré sa nimi buď "zalepia" alebo otrávia ešte navyprchanými rozpúšťadlami,to môže za určitých podmienok znamenať zdravotné riziko aj pre človeka,ale to,čo už prejde do rastlín z nejakých v pôde rozložených zbytkov spravidla už neznamená žiadne riziko,samozrejme všetko závisí aj od toho,čo už tu bolo spomenuté predtým,záleží o aké farby sa jednalo pri nátere fasády,pokial to bola nejaká riedidlom rieditelná syntetika,môže to znehodnotiť na určitý čas rastliny určené na konzum......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru