Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výtéká pračka

Dobrý večer, před chvílí jsem si všimla, že nám vytekla pračka PHILCO PL 151F, šlo vidět, že voda vytékala pomaličku a průběžně z bubnu s otevřenými dvířky. Naposledy jsme prali den předtím odpoledne. Nyní jsme zastavili přívod vody, vyndali vodu z bubnu a chtěla jsem se zeptat, zda by to mohla být závada, kterou lze nějak otestovat nějakým programem nebo je nutné volat servis. Děkuji

Předmět Autor Datum
Pokud voda natékala přes to, že pračka měla otevřená dvířka a byla vypnutá, je to evidentně vadný el… poslední
mirektatra 22.08.2017 23:03
mirektatra

Pokud voda natékala přes to, že pračka měla otevřená dvířka a byla vypnutá, je to evidentně vadný elektroventil napouštění (tzv. Solenoid - cena 150-250 Kč, dle typu, výměna svépomocí ... obtížnost "snadná", nářadí "základní"). Pro jistotu bych znovu otestoval: Po praní vytáhnout pračku ze zásuvky a nechat puštěný ventil na vodu. Po nějaké době zkontrolujte, jestli voda v bubnu přibývá - Ano = vadný ventil, Ne - náhodná nečistota ve ventilu.
P.S.: Po demontáži hadice na straně pračky je ve vstupní armatuře (z venku) možno vyjmout a zkontrolovat sítko přívodu vody... totéž zpravidla ve ventilu na zdi - podle typu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru