Předmět Autor Datum
Podľa normy a lokality chalupy. Lebo tašky, šindle poukladané na latiach izolujú menej, ako naprdené…
Nuda 14.08.2017 12:08
Nuda
Omlouvám se, zapomněl jsem uvést strop, i když jsem na to myslel. Takže skladba: Je jednoduchá - v p…
Karel IV 14.08.2017 12:15
Karel IV
V tom prípade sa jedná o ľahkú strechu, na ktorú ti stačí poukladať medzi hranoly, nosníky, na paroz…
Nuda 14.08.2017 12:37
Nuda
Díky za bleskovou reakci. 50cm mě sice asi nazabije, ale to bych pak musel nějak vyřešit ten rošt pr…
Karel IV 14.08.2017 13:00
Karel IV
Tlouška izolace by měla být dle kvality a hodnoty lambdy izolace, dále dle druhu stavby, věku invest…
milan.cukrar 14.08.2017 18:54
milan.cukrar
Díky všem, v podstatě jsem počítal, že to bude chtít na dnešní dobu těch cca 25-30. poslední
Karel IV 15.08.2017 08:36
Karel IV

Podľa normy a lokality chalupy. Lebo tašky, šindle poukladané na latiach izolujú menej, ako naprdené pod stanom.

Tiež záleží, z akého matroša je robený stropný profil. (Betónové panely, liaty, šalovaný železobetón, hranoly podbité omietnutým rákosom, alebo nosníky s dutými tehlami typu miako) .

Teda bude nutná normálna tepelná izolácia stropu, ako keby si mal plochú strechu. (cca 40cm nobasil, prípadne tvárnice Ytong položené na kant v jemnom piesku alebo uložené na 5cm nehorľavý polystyrén). Ak nebude povala určená na pochozd nemusí mať pevnú povrchovú podlahu. V strede si polož široké prkná, aby si sa neprepadal do nobasilu v prípade, ak budeš loviť hniezda sršňov alebo osy.

Akurát sa nemusíš unúvať s odvodom a odvetraním vodných pár mriežkami v atike ako pri plochej streche. Vlhkosť plynule prejde cez tepelnú izoláciu v strope do priestoru sedlovej strechy kde sa prirodzene vyparí. Jediná výhoda.

V tom prípade sa jedná o ľahkú strechu, na ktorú ti stačí poukladať medzi hranoly, nosníky, na parozábranu sklenenú vatu alebo kamenný nobasil, podľa výhodnej ceny na trhu. Na hrúbke nešetri, ani 50cm ťa nezabije a nesklame lebo tepelné straty unikajú výhradne cez stropy, nekvalitne izolované preklady (tepelný most) a až následne cez spáry okien a sklo.

Vraz si izotermické trojsklo do okien, mám ho a nemôžem si trojsklo vynachváliť. Mám medzi sklami ešte hliníkové žaluzie, okná boli robené na mieru. Je na omak vnútorné sklo podobne teplé, ako vnútorné keramické obkladačky na obvodovej stene. A to mám Ytong + izolačný plášť 25cm na obvodovom murive.

Pred troma rokmi mi zafúkalo sklá (ako za autobusom) a prašan sneh vydržal nacapený na skle tri dni pri izbovej teplote 25°C. Susedovi sa zviezol sneh z okien takmer v ten deň aj keď bol celodenný mráz, lebo má iba dvojsklo.

Tlouška izolace by měla být dle kvality a hodnoty lambdy izolace, dále dle druhu stavby, věku investora, ostatních izolací v domě.
Bez znalosti Vaší nemovitosti a situace, bych tipoval na 26-32cm izolace s lambdou 0,039

Pozor na detaily, kde by se mohlo hodně pokazit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru