Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde všude je měď a zhruba kolik?

Ahoj chtěl bych se zeptat kde všude je měď a zhruba kolik. Nedávno jsem rozebíral starou svářečku a bylo jí tam cca 9,5 kg. Chtěl bych se zeptat kde všude by mohlo být ještě tolik mědi. Přidávám obrázek staré televize, jestli by se nedalo odhadnout kolik jí tam je.
vLNx7
(ano, vím ,že v kabelech je jí taky hodně)
Změna předmětu, původně: Měď (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V televizi urcite nebude viac jak kilo, by som si tak tipol ze ani pol kila (a je tazke sa k nej dos…
MM.. 11.08.2017 00:28
MM..
Někdo někdy někde psal, že ten vychylovací prstenec kolem obrazovky váží kolem tří kilo což je prý d… poslední
ml1 14.08.2017 15:48
ml1
Nejvíc mědi najdeš v motorech a transformátorech. To je případ i tvé staré svářečky.
Jan Fiala 11.08.2017 07:29
Jan Fiala
Díky za rozumnou odpověď, já ji prodával za 110kč/kg, takže pěknej litr :) nový
COPAK 11.08.2017 19:54
COPAK

V televizi urcite nebude viac jak kilo, by som si tak tipol ze ani pol kila (a je tazke sa k nej dostat lebo je namotana v trafe a tenke vrstvy na plosakoch apod)

Med je v bronze, a z bronzu mohla byt kdesi nejaka socha lenina, tam bola tej medi urcite tona. :D

P.S> elektronika sa nosi do zberneho dvora, ti to odvezu do firmy ktora ma hightexh stroje ktore to vedia rozsrotovat na male ciastocky a oddelit magneticke a nemagneticke kovy od ostatnych veci specialnymi sposobmi. Alebo ilegalne vyvezu kamsi do indie a tam to potom nejaki ludia ilegalne rozoberaju za par centov a skodia sebe aj zemeguli a jaky je vyznam toho rozoberania nechapem ale oni to tam povazuju za "pracu".

Někdo někdy někde psal, že ten vychylovací prstenec kolem obrazovky váží kolem tří kilo což je prý důvod, proč toto jako první padne za oběť sběračům/recyklátorům odpadu. Asi záleží na velikosti televize, ale od té doby si všímám televizí odložených u kontejnerů, a opravdu toto je vždy vybrakované. Staré TV ještě mývaly trafo, ale to bude pár deka a barevné demagnetizační smyčku, ta by tak 30 deka mít mohla.
O tom jak funguje recyklace nejmenovaných zařízení z malajsie, které se v EU nesmí vyrábět ani likvidovat (proto si to příslušná firma vozí zpět do malajsie) si nedělám žádné iluze.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru