Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV na stenu - napajeni a data v jednom husim krku

Zdravim,

schovavam kabely do husiho krku ve stene (TV na stenu) a chci se zeptat, zda bude problem (ruseni?), kdyz v tom husim krku (presneji, zvolil jsem odpadni trubku 5 cm prumer) povedu na tom tech cca 80 cm delky vedle UTP, HDMI, koaxu apod. take napajeni te TV. Jde mi o to, at nemusim zbytecne sekat za TV jeste el. zasuvku, ono pri tom fixnim tenkem drzaku by stejne byl problem ji tam mit.

A jeste mam "podotazku", zda se RJ45 zasuvky pod omitku mohou montovat do klasickych elektrikarskych krabic, nebo musi byt nejake specialni (v tomhle se az tak neorientuju a zatim si delam jen pripravu, zazdivam krabice na RJ45ky a koax + k tomu zase odpadni trubku do patra, at pak v cistem nebordelim).

Diky vsem za rady

Předmět Autor Datum
80cm v pohodě, dělá se to takhle běžně k TV na zdi, RJ do 68 v pohodě, standard
mik.miky 29.07.2017 09:40
mik.miky
Norma sice hovori o nejakych 5cm pri datovych s ilovych vodicoch, ale tuto normu som porusil uz x-kr…
fleg 29.07.2017 09:48
fleg
Snaz sa pouzivat tienene kable. Co sa tyka signalu nemal by v tom byt problem, ale bezpecnostne pred…
MM.. 29.07.2017 10:52
MM..
Neexistuje žádné rušení. Je to digitální signál.
vernon 29.07.2017 14:21
vernon
…ehm… poslední
Kachlík 29.07.2017 15:48
Kachlík

Norma sice hovori o nejakych 5cm pri datovych s ilovych vodicoch, ale tuto normu som porusil uz x-krat a nikdy som nezazil ziadne rusenie.
Tak som to mas spravene ty som to spravil uz velakrat u zakaznika, dokonca s rovnakou kombinaciou kablov a bolo to ok.
Pozor na napajanie TV...kopec ludi sa dava TV na vysuvatelne stojany, v nejakej zastene alebo priamo v stene maju trubku na kable a zrazu zistia, ze napajaci kabel na TV je kratky na akekolvek vysunutie TV, takze kabel sa bud "nadrobi" alebo sa dotiahne plocha predlzovacka az na tv a napajaci kabel je prilepeny na zadnu stenu.
Je mozne, ze zozenies aj dlhsi napajaci kabel na TV, ale vzhladom na roznost konektorov u roznych vyrobcov by to bolo pomerne dlhy boj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru