Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Navigace v telefonu

To co tvrdíš, platilo někdy před 10 lety, a z pohledu operátora. Dnešní mobily mají možnosti přijímat v daleko větším spektru frekvencí a různých operátorů (pak stačí mít jen databázi BTSek), dále platí, že v aglomeracích fungují daleko hustší sítě vystavěné na vyšších frekvencích, což automaticky zpřesňuje zaměření (BTS není vzdálena až 35km, ale je ve vzdálenosti max několika jednotek km).

Ale to není podstatné.

Podstatné je to, že i nepřesná poloha je poloha. A v součinnosti s inteligentní navigací dokáže zajistit alespoň přibližnou orientaci na mapě. Prostě se přichytí k (někdy jediné) komunikaci co je k dispozici v rámci dané chyby měření. Takže ve městě možná pojedeš po silnici vedle své reálné polohy, na venkově to bude naopak naprosto přesné, protože silnice bude jediná široko daleko. Ale budeš znát směr a přibližnou polohu na mapě - a z toho se dá velmi dobře vyjít. Toto není teorie, takto fungují moderní navigace (tedy ne ty prastaré a zastaralé krabice od TT, Garmina apod.)

Mimochodem, autonavigace (ať ty krabičkové, nebo zabudované) jsou svou kvalitou daleko za těmi mobilními - ať už aktuálností map, nebo schopnostmi hledat adresy, firmy, apod., nebo moderní augmentací navigování (srovnej kvalitu, rychlost a obsáhlost RDS informací vs. online dopravní info waze/google/here). Autonavigování není geocaching, tam na pár metrech nepřesnosti nesejde. A BTW je docela úsměvné, že Waze neznáš, ale dokážeš hned tvrdit, že to je amatérské dílko.

P.S.: pokus jsem zopakoval s vypnutím telefonu a vytažením baterky. Výsledek byl totožný (tedy až na tu první (ne)aktuální polohu bez geolokace, posun byl tentokrát jen o 50 km). ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny