Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Navigace v telefonu

Přátelé, klid zbraním :-)

Neni k tomu od charlieho skoro co dodat, souhlasím. Takový je aktuální stav.
Se Sirf Star čipy a programovanim sériové komunikace (III) uz si dlouho nehraju, Dnes uz je snad venku i čtyřka a obdobné čipy dela uz dnes snad i Qualcomm a asi i další.
Ano, do budoucna se připravují standardy pro triangulaci z i dalších pozemních zdrojů, ale je to furt hudba budoucnosti. Stávající A-GPS a Wi-Fi-list jsou stále jen pomocným nástrojem, ale je možné, ze do budoucna se s určením přibližné polohy (asi ne navigací) obejdeme v kritickém případě i bez GPS, Baidu, Glonass, Galileo apod. Ale kdo by to delal, kdyz mobilní data a služby budou stále levnější (i třeba nad rámec regulovaných PRS u Galilea).

pro charlieho: ten Waze i zkus, je fakt dobrej, s minimálníma pozadavkama na data (i kdyz po 15.6.2017 je to i v zahraničí skoro jedno díky příslušnému nařízení EU/EK, jak se maji operátoři chovat k datovemu roamingu). Fajne jsou hlavně on-line info o policajtech/radarech, havarkach, kolonách, vozidlech či předmětech na silnicích, uzavírkách, praci na silnici apod. či aktuálních cenách na čerpacích stanicich. Našemu RDS-TMC bohužel za stávajícího stavu nelze věřit. Mapu nemá Waze tak podrobnou jako google maps stran čísel popisných a orientačních, ale vždy je cesta najít danou cílovou adresu v google maps a přímo v nich zvolit navigovat k cili pomoci Waze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny