Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Navigace v telefonu

Motáš tady pouze ty. Navigace samozřejmě bez GPS fungovat může, jen nebude mít přesnost na desítky cm, ale max. desítky metrů. Nicméně s tím, že ve městě i v otevřené krajině to není většinou problém, protože navigace "naskočí" na nejbližší cestu (problém je to pouze u souběžných komunikací).

Ad téma Waze: a o čem myslíš, že od začátku píšu? O schopnosti okamžitě ukázat kde se velmi pravděpodobně nacházíš a pomoci ti najít směr. Že nemáš efemeridy a tím jsi méněcenný, to trápí jen tebe, protože podstatou je co nejpřesnější a nejrychlejší navigace, nikoli zjištění, že máš fix na 4 satelity z 16.

A poslední věc: kdo chce navigovat častěji, než jednou za měsíc a na navigaci se 100% spolehnout a využít všechny její přednosti, stejně nemá jinou možnost než data používat, s tím se prostě smiř.

P.S.: my kosmické žížaly jsme mobilně navigovaly už před 13 lety s nokií 9500 a externím nokiáckým BT GPS modulem (navigační appku mám ještě doma, stála 2,5 litru). Tak mě prosím nepoučuj o tom, že něčemu nerozumím, protože jsi úplně mimoň. A právě proto si můžu dovolit tvrdit to co tvrdím, protože takto to fungovalo před těmi 10 lety, kdys prostě musel počkat, až dostane GPS fix. Je na aplikaci, aby nějakým způsobem "zakryla" neschopnost "vidět." Schválně jsem teď otestoval Here - vypnul jsem wifi, data, lokalizaci a navigaci spustil - ukázala mi poslední polohu kdy jsem s ní navigoval - v Chorvatsku (před cca týdnem). Po zapnutí lokalizace (a POUZE lokalizace, tj. všechna data vypnuta) uvnitř budovy, kde prokazatelně není GPS dostupné, se okamžitě zobrazila aktuální poloha v ČR, samozřejmě s malou nepřesností. Připomínám, že data byla komplet vypnuta a GPS test appka ukazuje "No fix" a nula satelitů. Tak to je prosím praktická ukázka toho, jak má správně fungovat moderní navigace. Až se přestaneš naparovat tím, že sis nastudoval jak funguje GPS (to mě bralo před těmi 10 lety), zjistíš, že praktická stránka věci je daleko podstatnější a že tímto je seznamácká navigace fakt srajda. A souhlasím s tím, že machrovat je pro některé to nejhlavnější.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny