Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Navigace v telefonu

Motáš hrušky s jablky. Navigace prostě bez funkčních dat ze satelitů nemůže fungovat. A ta data může získat jedině s platnými efemeridami. S tím nic neuděláš ani kdyby ses postavil na hlavu. Triangulace je metoda podružná a polohu ukáže jen velice přibližně, asi tak, že budeš vědět jeszli jsi v nemocnici nebo už v krematoriu. To co uvádíš u Waze jako bůhvíjakou vymoženost je jen šikovnost tvůrců prodat laikům jako přednost jednoduchou skutečnost - nesmazat poslední polohu, případně ji automaticky uložit. Jiné navigace mají na uložení polohy funkci vyvolanou uživatelem - co je "lepší" je věc názoru. To ovšem nijak nesouvisí s fixem satelitů - bez zafixování polohy můžeš tisíckrát vědět kde máš zaparkované auto, ale stejně ho nenajdeš pokud nebudeš vědět kde jsi ty sám.
A pokud jde o data - se mnou můžeš nesouhlasit jak chceš, já si prostě data platit nebudu (také telefon k navigování nepoužívám). Ale možná by ses divil, s jak velkým procentem lidí zárověň nesouhlasíš. Platit za data spousta lidí prostě nechce a nebude a kvůli navigaci už vůbec ne. Pomíjím ty, kteří mají pro navigovaání třeba tablet bez sim.
Ale tak jak tak - celé je to o tvém výkřiku, že nějaká navigace je sračka, protože jí trvá zafixování polohy nějakou dobu. To svědčí čistě jen a jen o tom, že o fungování navigace víš asi tolik co žížala o kosmických letech. Ale hlavní je zamachrovat si.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny