Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Malování stropu a stěn

Zdravím,
chystám se malovat nově vyštukované stěny a SDK strop vinylovou barvou. Moc se mi nechce používat penetrace, protože je zde riziko, že se při malování objeví fleky. Co říkáte na následující postup? Pokud je to blbost, co byste, prosím Vás, poradili?

1) Na stěny: Mám tady primalex standard. Napadlo mě nejdříve nanést naředěnou vrstvu Primalex standard a poté vrstvu vinylové barvy (Remal vinyl color mat). Šlo by?
2) SDK strop: Mám ho vytmelený tmelem Romba Dry wall. Tmel má tu vlastnost, že i když zaschne, jde znova vodou rozmočit a smýt. Bojím se tedy použít cokoliv mokrého, aby se tmel
nesmyl. Jak tedy postupovat před malováním stropu? Mohu opět použít naředěný primalex standard a poté finální bílou vinylovou barvu?

Děkuji a pěkný den přeji.

Předmět Autor Datum
Přečtěte si návod na Remal vinyl. Penetraci v případě nových omítek nebo štuku není vůbec důvod použ…
leo 08.06.2017 08:52
leo
Na nový sádrokarton se vždy doporučuje penetrace z důvodu uzavření, sjednocení a následného malování…
kpz3 12.06.2017 07:41
kpz3
Děkuji Vám pánové! OK, standard nechám na suterén. :-) Ale mám tu zbytek sádrokartonu, tak asi jen t… poslední
dejv111 12.06.2017 08:17
dejv111

Přečtěte si návod na Remal vinyl. Penetraci v případě nových omítek nebo štuku není vůbec důvod použít, a když tak, tak tu uváděnou výrobcem Remal a ve správném ředění. Rozhodně ne kombinace jakýchkoliv Primalexů atd. Barvy se nanáší válečkem, takže není třeba mít obavy z rozmočení sádrokartonového tmelu, pokud je to opravdu tmel na sádrokartony a válečkem se při malování přejede jednou nebo dvakrát.Penetrace se obecně používá ke sjednocení savosti podkladu, tam kde je příliš nasákavý nebo je podklad nesourodý, např. při opravě a vyrovnání starých omítek.

Na nový sádrokarton se vždy doporučuje penetrace z důvodu uzavření, sjednocení a následného malování (sádrokarton, tmel).
Primalex standard bych nedoporučoval. Chtěl jsem takto malovat starý byt v činžovním domě (základ primalex standart a na to primalex plus). Při nákupu mi to rozmluvili, že primalex standart má jiné složení (základ), než primalex plus.

Děkuji Vám pánové!
OK, standard nechám na suterén. :-) Ale mám tu zbytek sádrokartonu, tak asi jen tak ze zvědavosti udělám vzorky. Pak dám když tak vědět. Ještě tu mám Jupol ekonomik, ten je prý otěruvzdorný, mohl by teoreticky být lepší na podklad pod vinyl. Uvidíme, zkusím na vzorcích. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru