Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co je lepší izolant?

Dobrý den,
chtěl bych na chatě uzavřít venkovní verandu, aby se tam dalo sedět i v zimě. Představu mám takovou, že z trámků 100 mm udělám kostru. Z obou stran to obložím palubkama a mezi ně dám 100 mm tvrdou fasádní izolaci rockwool, které mám ve stodole dost.

Moje otázka zní:
bude těch 100mm fasádní izolace stačit, nebo to raději udělat silnější a použít třeba klasickou minerální izolaci 160mm?

Předmět Autor Datum
Na zadýchání nemusí stačit ani těch 160 mm. Otázka zní: jak se to bude ohřívat a jaké budou ztráty? nový
kejki 05.06.2017 13:07
kejki
Doporučoval bych udělat tu kostru s trámky 100mm a vycpat je izolací a pak zvenku střešní latě vodor… nový
jendad 05.06.2017 14:38
jendad
Aleši, určitě dokážete sedět ve verandě i při teplotě 5°C. Ale na přesnou odpověď je třeba více info… poslední
milan.cukrar 05.06.2017 17:27
milan.cukrar

Doporučoval bych udělat tu kostru s trámky 100mm a vycpat je izolací a pak zvenku střešní latě vodorovně a mezi ně dát izolaci . Překryjete tak tepelné mosty (trámky) a bude to podstatně lepší . Jak v létě tak i v zimě. Ony trámy 10cm není moc dobrá izolace a hlavně v rozích by to bylo dost poznat. Samozřejmostí jsou dvojitá skla . Pokud tam máte jednoduchá a chcete je nechat , tak to ani nemá smysl izolovat . Duležité je také zaizolovat strop (15 až 20cm) a podlahu 5 až 10cm izolantu.

Aleši, určitě dokážete sedět ve verandě i při teplotě 5°C.
Ale na přesnou odpověď je třeba více info. Bede verenda vytápěna? Jaké zasklení plánujetet? Jak bude zateplena podlaha a střecha? Jak často tam budete sedět? Má to být jako druhý obyvák? Jakou vatu máte ve stodole? Název, druh a tepelnou lambdu?

Pak se může stanovit síla izolace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru