Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dodavatel elektriny

http://kalkulator.tzb-info.cz

U elektřiny nemá cenu moc špekulovat. Ceny jsou hodně vyrovnané, je ale potřeba si dat pozor na různé další podmínky a sankce a hlavně nebrat žádné výhodné žárovky apod.
U plynu se naopak da ušetřit docela hodně.

Každopádně jen a pouze brát na dobu neurčitou !

Ja jsem cca rok u elektřiny u Blesk Energie Individual (EPH) a u plynu u Českého tepla Modom2016. S oběma byly administrativní nepodstatné problémy při sjednávání a nastavování záloh. Ale smlouvy na dobu neurčitou, bez sankcí a s ferovou vyváženou jasnou smlouvou bez klicek (žádné "bývalé" RWE, apod kde ta jejich smlouva byla "moooc fajn" ...). Platba trvalým příkazem neni problem a zatim vse funguje, jak ma ...

Změnit se da kdykoliv (s příslušnou minimálně 3 měsíční výpovědní lhůtou při době neurčité) , ale ne vždy bez citelné sankce. Je potřeba prostudovat aktuální smlouvu - pokud je na dobu určitou, vyčkat spíše na její konec a dva mesice pred tím koncem začít vyjednávat o převodu.

Obvykle vypovědět stávající smlouvu na dobu určitou ke dni konce "fixace" a zároveň se dohodnout s novým dodavatelem od následujícího dne. Původnímu dodavateli oznámit, ze přecházíte k jinému, jinak musí příslušné distribuční společnosti dat pokyn k odmontovani elektromeru.

Pokud je stávající smlouva na dobu neurčitou, neni třeba se starým dodavatelem cokoliv projednávat, vse vyřídí dodavatel nový.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny