Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já moc neporadím, ale tady videos trošku inspirace
jenoš 06.05.2017 10:32
jenoš
Díky, už jdu na to. iw
Velehroch 08.05.2017 07:41
Velehroch
Kamarád, co jsem mu poskytl regulátor na motor pro medomet (na pračkový motor)mě upozornil na tuto d…
J. 08.05.2017 10:01
J.
Dobrý den, motor označení nemá, ale je to z pračky Alaska. Uhlíky má a snímač u ložiska také. Svorko…
Velehroch 26.05.2017 13:16
Velehroch
Pane J.W.-ten motor je správný. Akorát mne zaráží že do zástrčky vede i žl. zelený-zem, to mívá jen… poslední
J. 26.05.2017 19:36
J.

Kamarád, co jsem mu poskytl regulátor na motor pro medomet (na pračkový motor)mě upozornil na tuto diskuzi. Mě osobně by opravdu zajímala řezačka kamene, či leštička za mokra (kotouče mám)...ale nikdy jsem profi provedení neviděl(otáčky, způsob chlazení), tak si na stavbu tohoto strojku zatím netroufám. Jsem ten Jerry 8235 z You tube, a Washmachine motor jsou mé webové stránky-což už sem někdo dal, a dík. Stačí zadat do vyhledávače Seznamu-pračkový motor regulace, či motor s tachem-a nezalekněte se že je to tam anglicky-washmachine motor speed controller-vše je tam i v češtině. Vaši pračku neznám...ale jestli motor je uhlíkový, a s tachem (snímač otáček na konci hřídele), tak je to ten správný, a ten se dá regulovat nádherně-od 0 až po 20000 RPM. A obrovská výhoda je že otáčky neklesají pod zatížením, což žádný jiný motor nesplňuje.Více se dovíte na mých webových stránkách. Nesouhlasím-vše koupit v Lídlu. Profi provedení některých strojků co předvádím-cena jde do desetitisíců. A jde to i s tímto pračkovým motorem zadara od kamaráda z kleklé pračky, či za 150 Kč v kovošrotě-kde se jich hromadí kontejnery (a vyberete si téměř nový), neboť si s nimi téměř nikdo neví rady. Bez správné elektroniky, se zapojeným tachem, se regulovat nedají. Tuto elektroniku vyrábím, a nakonec mohu poskytnout i motor, kterých mám plno-funkční, odzkoušené....

Dobrý den,
motor označení nemá, ale je to z pračky Alaska. Uhlíky má a snímač u ložiska také. Svorkovnice má 7 vývodů: žlutozelená - zem, 2x žlutá - ke snímači, černá - k uhlíku, šedá - k uhlíku, zelená - na stator, hnědá - na stator. Původně jsem měl představu, že otáčky budu regulovat stmívačem osvětlení. Musím nejdřív změřit příkon motoru.
Předem díky za radu se zapojením.
J.W.

Pane J.W.-ten motor je správný. Akorát mne zaráží že do zástrčky vede i žl. zelený-zem, to mívá jen jediný motor (jinak ostatní mají uzemnění na kostře motoru)-od Arcelíka, a ten má skoro 600W, a taky barvy vodičů mi nesedí, s těmi co mám...ale výrobci to klidně změní podle serie. Určitě si zkontrolujte délku uhlíků-já se snažím k motoru co dávám na stroj aby měl aspoň 2 cm-což je tak 15 let činnosti, než se obrousí k soklu. Těžko změříte watáž bez zatížení. Ty motory jsou velmi ekonomické...při nízkých otáčkách, bez zatížení berou pod 30W...samozřejmě příkon narůstá s otáčkami a zatížením. Ale i při soustružení kovu mi stačí do 250 W. Jenže to nezjistíte, když nemáte regulaci. Na web. stránkách mám jak odzkoušet motor pro správnou činnost-a vlastně si ověříte, že jste si správně určil stator, i rotor. Není tam zapojeno tacho-snímač. Můžete,i ten svůj stmívač (začínat od úplného setmění-tedy od nízkého napětí), či na autobaterii, či na PWM regulaci, či na jednoduchou triakovou regulaci z vysavače (což je i stmívač). Musíte dát propojku mezi jeden vývod ze statoru a jeden vývod od rotoru-tím je motor v serii. A na zbývající vývod z rotoru připojit jeden přívod ze stmívače, a na druhý zbývající vývod ze statoru druhý přívod od stmívače...motor by se měl tiše rozběhnout a regulovat. Jenže všechny tyto regulace-i když motor mění otáčky, jsou prakticky k ničemu, neboť motor při zatížení velmi klesá otáčkami. Musí zde být připojeno tacho-snímač,aby otáčky byly "tvrdé" a to už je složitější elektronika-kterou nabízím. Ty motory bez tacha nezkoušejte přímo na síťové napětí 230V-okamžitě jdou do obrovských otáček (až sebezničujících)...a neupevněný Vám může v dílně udělat pěknou paseku.
Případné dotazy mi klidně napište na mail repajarek@seznam.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru