Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sprchová baterie

Dobrý den,
prosím o radu. V novém bytě máme problém s vanovou baterií (přepínání proud do vany/sprcha). Pokud pustím vodu do vany, zdá se mi proud i teplota vody v pořádku. Pokud přepnu na sprchu voda teče velmi slabě, občas spíše stéká (pokud mám sprchu zvedlou a měla by voda stříkad dopředu, tak teče přímo dolů). Zároveň je voda o dost studenější a musím baterii přenastavit na vyšší teplotu. Ke sprchové hlavici máme hadici cca 1,5m.
Máte nějaký tip de by mohl být problém?
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To, ako-že, písaním do klávesnice ti má nahradiť manuálne odstavenie hlavného prívodu vody s rozobra…
Nuda 22.04.2017 09:11
Nuda
Nemá mi nic nahradit. Zjistuji moznosti cim muze byt problem zpusoben. Bohuzel nekdo umi opravit bat…
DavidP 22.04.2017 12:32
DavidP
Pakove baterie jsou choulostive na necistoty. Staci vodni kamen nebo rez z trubek a baterii to znefu… nový
Kurt 22.04.2017 13:15
Kurt
Buďto hlavice, jak už výše řečeno, nebo je před baterií zarostlé sítko. nový
jirka44 22.04.2017 15:31
jirka44
Když sundám sprchu a pustím vodu jen z hadice, zda se mi proud vody o trochu lepsi. Nicmene je to as… nový
DavidP 22.04.2017 20:17
DavidP
Nejde jen o kámen, ale i o nečistoty z odstávek a instalací. Proto se před baterii vkládají do nástě… nový
kejki 23.04.2017 20:48
kejki
Děkuji za rady. Zkusil jsem pouze vyměnit sprchovou hadici z isiflex 160 na isiflex 125. Proud vody… nový
DavidP 23.04.2017 20:47
DavidP
Tlaková ztráta, je možné, že je ta hadice někde zlomená. nový
kejki 23.04.2017 20:49
kejki
Zkus do té staré hadice fouknout, nebo skrz ní prostrčit něco, třeba svářecí drát, jestli tam nebylo… nový
Rce 23.04.2017 23:36
Rce
Měl jsem podobnou zkušenost s novou hadicí Isyflex 2m a novou termostatickou baterií. Když jsem sprc… nový
Ipv 03.02.2021 22:12
Ipv
Taky se stává, že se překroutí gumová duše pod kovovým opletením. Nám poslední hadice odešla naopak… poslední
ml1 09.02.2021 17:04
ml1

To, ako-že, písaním do klávesnice ti má nahradiť manuálne odstavenie hlavného prívodu vody s rozobratím batérie a príslušenstva blitzkami?

Však ani nepíšeš, o akú batériu či zmiešavač vody sa jedná, páková, ventilová, na fotobunku, ovládanie hlasom, pachom, čuchom, infra.....

Pošli mi sústavu vodovodných trubiek s celou kúpelnou mailom, opravím ti batériu.

Nemá mi nic nahradit. Zjistuji moznosti cim muze byt problem zpusoben. Bohuzel nekdo umi opravit baterii nekdo lepe pise do klavesnice. Myslim, ze kdyz si vzajemne poradi muze i instalaer lepe psat do klavesnice a naopak.
Jedna se o nastenou pakovou baterii hansgrohe focus e2 s prepinanim vytoku do vany/sprchy.

Když sundám sprchu a pustím vodu jen z hadice, zda se mi proud vody o trochu lepsi. Nicmene je to asi dane tim, ze voda strika z maleh prumeru na rozdil od sprchy. Nicmene i tak je pocitit pokles teploty vody oproti pusteni do vany primo.
Zarostle v baterii by namelo byt nic. Byt je rok stary a voda tu neni tvrda.

Děkuji za rady. Zkusil jsem pouze vyměnit sprchovou hadici z isiflex 160 na isiflex 125. Proud vody je najednou úplně o nečem jiném (sprchová hlavice ve svislé poloze, dříve stříkala max 1cm nyní min. 40cm), voda je také o poznání teplejší.
Máte někdo nějaké vysvětlení? Myslíte, že to může být zkrácením délky hadice (35cm a takový rozdíl)? čím by mohlo být způsobeno, že v jednom případě je voda vysloveně studená a v druhém, je teplota vody shodná s teplotou výtoku do vany?

Děkuji za případné vysvětlení, opravdu by mě zajímalo čím vším to může být.

David

Měl jsem podobnou zkušenost s novou hadicí Isyflex 2m a novou termostatickou baterií. Když jsem sprchovou hadici připojil správně tak voda ze sprchy téměř netekla - koupil jsem kvůli tomu dvě různé sprchové hlavice, zvýšil tlak na redukčním ventilu v domě a vyměnil zpětný ventil v nové baterii - nic nepomáhalo - chvíli to teklo více, jindy vůbec. Pak jsem hadici otočil a voda tekla lépe. Pročistil jsem ji molitanovými kuličkami - bez výsledku. Zkusil jsem prostrčit ocelovou prádelní šňůru a ta se zasekla. U konce pro sprchovou hlavici byla srolovaná vnitřní část hadice - možná při lisování koncovky - která fungovala jako škrtící klapka. Koupil jsem novou hadici a problém byl vyřešen.

Taky se stává, že se překroutí gumová duše pod kovovým opletením. Nám poslední hadice odešla naopak tím, že ten plast ztvrdnul natolik, že se s hadicí dalo pohnout až když se do ní napustila teplá voda a taky se několikrát v důsledku toho ulomila že už nebylo co krátit. Ta hadice šla rozebrat (myslím koncovky), takže jsem nahradil ztvrdlý plast silikonovou bužírkou vhodného průměru. Nakolik jsem to počítal jako dočasné řešení (je to izolace na elektriku ne na vodu), funguje to už nějaký rok bez problémů. Ale jak je měkká, občas ji také někdo překroutí a diví se, že mu sprcha neteče (jedna z hadic, kterou jsme měli předtím na něco takového doplatila (tuto máme >10 let předtím se to po max. roce střídalo)).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru