Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ztrácí se olej

Mám problém s trojkovým Golfem, motor 1.8 benzín. I přesto že motor nevykazuje známky většího opotřebení, ztrácí se olej a to dost markantně(Dvakrát do měsíce dolévám)

Motor nekouří, koncovka výfuku je černá od sazí, nicméně to připisuji tomu že se jedná o výfuk z TDI. Kouř je našedlý, nemazlavý.
Zimní starty i letní bez jedinného škobrtnutí, tah velmi dobrý bez cukání.
Svíčky opálené do šediva, bez olejových úsad nicméně na povrchu válců je vidět černý nános sazí, třetí válec je od něčeho mokrý.Svíčka OK.
Foukání přes víčko oleje, dle rady mechanika v normě, nicméně motor byl před opravou přehřát do zdechnutí takže mám podezření na těsnění ventilů která asi ten žár nevydržela.
Motor je pravda špinavý od mazlavé hmoty ale nevypadá zrovna čerstvě, malinko mi to sákne okolo těsnění olejové vany ale nezdá se mi že by se ho vytrácelo takové množství(2l na 1000km) zrovna touto cestou.


Motor prošel velkým servisem od hlavy motoru, přes veškerá těsnění až ke kompletní výměně náplní a filtrů+ seřízením předstihu spolu s novým zapalováním. Díly používám kvalitní(Meyle, INA, Bosch, Febi atd).

Díky za všechny rady :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny