Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Na chatě přestala téct voda.Jsem v koncích ,prosím poradit

Meleš a lamentuješ ako Dr.Horák (po dvoch peckách do brady už ako bezzubý Júliuf Fufík), pritom si neoznámil meritum, základ, o aký typ čerpadla sa jedná.

1./Samonasávacie, SVA, ktoré potrebuje mať dole na konci potrubia pod vodou sací koš alebo ideálne mosadznú spätnú klapku vybavenú tlačnou pružinkou na teflónovú klapku. Tieto klapky musia byť čisté, nezanesené nejakým šprajcom (drevom, šutrom, pieskom, hrdzou, peckou z čerešne, usw.), aby po zavodnení čerpadla "SVA" a teda aj nasávacieho potrubia pred čerpdlom voda nespadla nazad do studne. Čerpadlo by pracovalo naprázdno lebo lamely nedokážu vytvoriť v sacom potrubí vákuum (ako piestové,) aby dokázali nasať vodu v zmysle torricelliho stĺpca z hĺbky max. cca 850cm.

2./Výtlačné s lamelami a motorom situované priamo pod vodou na potrubí v studni napájané el.káblom pod hladinu vody. Môže byť vybavené plavákom s čidlom vypnutia (ortuťovým) motora v prípade, ak by klesla hladina, aby sa nezadrelo. Toto čerpadlo nemusíš zavodniť, lamely sú pod hladinou vody a teda tlačia (neťahajú).

------------------
Odskrutkuj spodný sací koš, vyčisti ho oceľovým kartáčom, oškrabkaj skrutkovačom dosadaciu plochu spätnej klapky, otestuj koš nasadením v oblasti závitu na svoju papulu a fúkaj do neho, ako do trúbky, či drží klapka tlak.

Ešte je možné, že mrazom alebo hrdzou prasklo nasávacie potrubie z ktorého vytečie voda po zavodnení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny