Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Motor na eBike

Dobrý deň, mám jeden taký problém. Keďže chodím na elektrotechnickú školu, moja mama si zmyslela, že chce odo mňa aby som jej zostrojil motor do bicykla, niečo ako z elektrobicykla. Potreboval by som radu, že či je fyzicky možné zostrojiť taký motor. Keďže som len prvák na strednej, myslím si že odo mňa chce až príliš veľa a pre mňa to možné nie je. Ak by mi nejaký profesionál z tohto oboru pomohol upresniť cenu, čas a aspoň mi priblížil ako nejaký taký motor funguje, bol by som veľmi rád. Samozrejme že nečakám, že sa mi niečo také podarí spraviť + nie som milionár. Za každú inteligentnú radu ďakujem. A prosím zdržte sa poznámok na môj vek a moju neschopnosť v tomto obore, aspoň by som chcel vedieť ako to pracuje a pokúsiť sa o niečo.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Doma elektromotor nezbastlíš namotaním medeného vinutia na magnet, potrebuješ schrastiť neodýmový, p… nový
Nuda 19.03.2017 12:16
Nuda
Poviem ti to strucne, vykasli sa na to absolutne to neni v tvojich silach, zvlast ked sa takto pytas… nový
poihu 19.03.2017 13:17
poihu
On by se dal zkonstruovat a vyrobit zajímavý elektropohon na kolo. Ale v současné spotřební kapitali… poslední
PLV 20.03.2017 09:11
PLV

Doma elektromotor nezbastlíš namotaním medeného vinutia na magnet, potrebuješ schrastiť neodýmový, permanentný magnet, aby si dosiahol patričný výkon motora situovaného v náboji kolesa. Jedine Čína ťaží tento nerast, ale genrálny dovozca, echt eštébák, ti neodým s radosťou dovezie.

https://xr-bike.com/en/electric-components/motor-w heel

Baterky nie sú lacná záležitosť pokiaľ jej nedáš na zadný blatník kyselinový PB aku 160Ah niekde z vrakoviska.

Sprav máti radosť, zostroj elektromotor na princípe free energie získanej "z éteru". Spoločnosť ťa ocení ak prerazíš na trhu s takýmto free ksidlom.

https://www.google.sk/search?q=free+energy+elektro motor&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ& sa=X&ved=0ahUKEwic3aaYtOLSAhXsbZoKHe3EAmUQsAQIRg&b iw=1047&bih=518#imgrc=AhK8AMDHcVEOhM:

Poviem ti to strucne, vykasli sa na to absolutne to neni v tvojich silach, zvlast ked sa takto pytas. Inak dat dokopy dobry ebike neni len tak, to neni len motor, ale aj prevod, riadenie, napajanie a dalsie veci. Ono je sice fakt ze pri takychto veciach sa clovek aj vela nauci, ale je to vacsinou beh na dlhe trate a po financnej stranke tiez necakaj ze to bude lacna zalezitost. A az by si naozaj velmi chcel tak mozes zacat hladat, nikto druhy to za teba nespravi, na nete je kopa roznych DIY navodov na ebike ako aj na youtube a pod.

On by se dal zkonstruovat a vyrobit zajímavý elektropohon na kolo. Ale v současné spotřební kapitalistické společnosti je nežádoucí aby si někdo amatérsky sám něco vyráběl. Musel by sis zřídit firmu na výrobu pohonů. Návod na výrobu elektropohonu na kolo vyšel někdy v osmdesátých letech v časopise Udělej si sám :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru