Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze pouzit cetris desku 8mm jako podhled?

Zdravim, lze pouzit v garazi na strop jako podhled cetris desku. V navrhu je sdk strop, ale z duvodu mista a penez uvazujeme o cetris desce. Osb nelze pouzit kvuli pozarni odolnosti na min.15 minut pro kolaudaci. Nad tim bude izolace, a podhlaha je z osb desek. Tram je vysoky 20cm a jsou po 80cm od sebe. Plocha stropu 6x9m.finalni uprava nemusi byt zadna. diky za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nějak Vám nerozumím, Vy kvůli ušetření peněz chcete dát dražší variantu? Nebo máte nějakou kalkulaci…
milan.cukrar 08.03.2017 17:54
milan.cukrar
No, je to pro spolek, takže koukame na peníze. Sádrokarton sami neuděláme a kalkulaci včetně všeho m…
1mates 08.03.2017 19:12
1mates
Mate 714Kc na m^2? Kdyz kouknu na prvniho sadrokartonare co vypad z googlu cenik tak si rikam, ze va… poslední
bahno 09.03.2017 15:27
bahno

No, je to pro spolek, takže koukame na peníze. Sádrokarton sami neuděláme a kalkulaci včetně všeho máme na 35-40tis plochy 6,22x9m, kde by museli být kapsy, neboť je tam uchycení výsuvných vrat. Kdežto myšlenka s cetrisem je, že bychom jej uchytili přes trámy a latě a udělali svépomocí, takže cca 15tis. Kapsy bychom dělat nemuseli neboť bychom desky vsunuli mezi uchycení a trám a přešroubovali skrz desku. Váhový rozdíl je +25% navíc u cetrisu, ale když připočtu rastr sdk, tak si myslím že jsme na to stejně. Pronás je i výhoda, že bychom nemuseli snižovat strop, kvúli těm vratům, co jsou "blbě" uchyceny. Otázka zní jak je pevná deska, či praská? Nebo existuje nějaká impregnovaná osb deska, která by vydržela min. 15min?

Mate 714Kc na m^2? Kdyz kouknu na prvniho sadrokartonare co vypad z googlu cenik tak si rikam, ze vam jeste zbude na bublifuk.
Nehlede na to, ze se urcite da sehnat nekdo levnejsi a pokud neni pozadavek na naprosto perfektni vzhled, myslim ze stoji za to pustit se do sadrose svepomoci. Da se to, dejte vecir u youtube a pokud nema clovek obe ruce levy, pouzitelnej vysledek se dostavi - perfektni vysledek uz chce praxi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru