Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Loupající se lak na autě

Aj doma je jednoduchá pomoc s týmto zaflekovaním.

Navštív najbližšiu predajňu s lakmi a sprejmi s pošahaným vozidlom, požičaj si od predavača vzorokovník lakov v označení RAL. Tebe stačí na plochu 400ml sprej, cca 250.-Kč.

http://www.barvykoralek.cz/www-barvy-koralek-cz/es hop/3-1-Pro-auta/0/5/295-Autolak-2K-DE-BEER-sprej- michany-DVOUSLOZKOVY-400-ml

Podľa vozidla ti presne na počkanie namixlujú v MO sprej v požadovanom odtieni RAL.

Kup si jemný šmirgeľ s jemným(!) zrnom a jeden 0,5l acetón - riedidlo C6000.

Vybrús postihnuté miesto šmirgľom, aby presahoval brus aj na okolitý lak cca 2cm, odmasti obrúsené miesto na handre namočeným riedidlom C6000.

Ak máš po ruke teplovzdušnú pištoľ alebo fén na vlasy, nahrej najprv plech na teplotu 40-50°C v mieste, kde budeš striekať. Je to opatrenie, aby ti lak v týchto chladných mesiacoch nestekal, ale začal po dopade tuhnúť.

Striekaj lak zo vzdialenosti min. 40cm, nie bližšie. Zo spreja musí dopadať na miesto jemná hmla. Trysky sú stavané, aby striekali v tvare obdĺžnika, nie ako klasické spreje s dopadom laku v tvare lievika.

Sprav nástrek opakovane, aspoň tri vrstvy v časovom rozhraní 5-minút, aby sa vrstvy jemne zliali čím nevznikne známy "pomaranč" na laku.

Na druhý deň môžeš lak teplovzdušnou pištoľou ofukovaním prepáliť, ale viac, ako na 110°C teplotu plechu s novým lakom netúruj, aj keď lak znesie dosť vysokú teplotu. Teplého laku sa nedotýkaj, zanechal by otlačky papilár tvojich papŕč na veky. Nahriaty lak je elastický aj po vyprchaní riedidiel.

Robota na 30 minút.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny