Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektronický odstraňovač vodního kamene.

Funguje. Mám objektívne overené. Je to ale relatívne, má to háčik. Zmagnetizovaná voda sa musí spotrebovať do 12-24 hodín v zásobníku, inak postupne stráca účinok. Varom vody sa náboj tiež eliminuje. Kanvicu prevar raz do mesiaca kuchynským, 8% vínnym octom.

V potrubí, kde je prietok, sa neusádza na stenách bordel. Dokonca ak sú trubky už zanesené, tak zmegnetizovaná voda postupne rozpúšťa pôvodný sediment.

Používam tento xindel na pozinkovanom potrubí už tridsať rokov. Minulý rok mi inštalatér prerábal (vymieňal plynový kotol Vailant za Junkers a tiež prepojenie na 150l el.zásobník) pričom po rozhodení 1/2" trubiek na rozvod teplej úžitkovej vody konštatoval, že tak čisté potrubie vo vnútri ešte za svojej praxe nevidel. Pritom čerpám do sústavy čerpadlom Sigma SVA32 3° výhradne studničnú vodu. Niekde v domácnostiach, kde prerába tento inštalatér vodu, sa nedá do trubky strčiť po tridsaťročnom používaní ani tenký skrutkovač, až tak sú zanesené rúry vodným šutrom. Jedine výmena rozvodov alebo odpojiť štoubenia na prívode a od batérie, napustiť trubky po dobu 24 hodín kyselinou chlorovodíkovou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny